İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, sosyal medyada hızla yayılan ve büyük tepki çeken görüntüler üzerine harekete geçti. Mekke’de görev yapan Diyanet görevlisi Ahmet Daştanbek’in, rüşvet aldığı ileri sürülen paraları sayarken kaydedildiği iddiasıyla ilgili re’sen soruşturma başlatıldığı duyuruldu.

Ehliyet yenilemede son gün: Ankara’da nüfus müdürlüklerinde sistem kilitlendi!
Ehliyet yenilemede son gün: Ankara’da nüfus müdürlüklerinde sistem kilitlendi!
İçeriği Görüntüle

Diyanet İşleri Başkanlığı: “Müfettişler İnceleme Başlattı”

Diyanet İşleri Başkanlığı da konuyla ilgili yazılı bir açıklama yayımladı. Açıklamada, “Bazı sosyal medya platformlarında bir görevlimize ait olduğu iddia edilen video görüntüsüyle ilgili olarak Başkanlığımız tarafından derhal soruşturma başlatılmıştır. Görevlendirilen müfettişler tarafından konu titizlikle incelenmektedir” denildi.

Resim 2025 07 27 204246479

Tepkiler Çığ Gibi Büyüyor

Ahmet Daştanbek’in sosyal medyada paylaşılan görüntülerde rüşvet aldığı iddia edilen paraları sayarken görülmesi, kamuoyunda büyük tepkiye yol açtı. Soruşturmanın detayları ve Diyanet’in atacağı adımlar merakla bekleniyor.

Muhabir: Haber Merkezi