Son iki haftada Sakarya, Bilecik, Karabük, Eskişehir ve Bursa başta olmak üzere birçok şehirde meydana gelen orman yangınları Orman Genel Müdürlüğü ekiplerinin yoğun çalışmaları sonucu söndürüldü. Ancak Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, bu kez dikkatleri farklı bir yangına çekti: Dezenformasyon.

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından 9 hükümlünün cezası kaldırıldı
Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından 9 hükümlünün cezası kaldırıldı
İçeriği Görüntüle

“Yalanlar Uçuşuyor, Mantık Bile Söndüremiyor”

Sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, yangınlarla ilgili asılsız bilgilerin hızla yayıldığını belirten Yumaklı, bu yanlış bilgilerin kamuoyunu yanıltmaya devam ettiğini söyledi.
“Burada ne rüzgâr var ne sıcaklık ama yalanlar dört bir yana savruluyor. Nem oranı düşük değil ancak etkileşim fazla. Bu yangını mantık bile söndüremiyor.” sözleriyle çarpıcı bir benzetme yaptı.

Bilgi Kirliliğine Karşı Ortak Mücadele

Bakan Yumaklı, kamuoyunu doğru bilgilendirmek amacıyla yalnızca bugün Orman Genel Müdürlüğü’nün dört ayrı basın açıklaması yaptığını ifade etti. Ayrıca İletişim Başkanlığı ile birlikte hazırlanan “Orman Yangınlarıyla İlgili İddialar ve Gerçekler” başlıklı 19 soruluk kitapçığın da kamuoyuyla paylaşıldığını hatırlattı.

“Gerçekler Yeşerecek, Yalanlar Yok Olacak”

Orman teşkilatının yaklaşık 200 yıllık tecrübesine dikkat çeken Yumaklı, orman kahramanlarının sadece doğayı değil, kamuoyunu da korumak için çalıştığını vurguladı.
“Yanan her bir karış toprak yeniden yeşerecek. Emek verenlere saygısızlık edenlere karşı da bıkmadan, usanmadan gerçekleri anlatacağız” dedi.

Ormanlar Gibi Doğrular da Korunacak

Bakan Yumaklı, sosyal medya üzerinden yayılan yanıltıcı içeriklere karşı mücadeleyi sürdüreceklerini ve doğruları anlatmaktan vazgeçmeyeceklerini belirtti.
“Gerçekler, yalanların en büyük düşmanıdır. Biz bu yalanları gerçeklerle baş başa bırakacağız.” diyerek açıklamasını tamamladı.

Muhabir: Ceren Dilan Koluaçık