25 Mayıs Afrika Günü kapsamında sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Afrika'nın en özel coğrafyalardan biri olduğunu kaydetti.
Afrika halkının misafirperverliğinin kendisini derinden etkilediğini belirtti, Afrika ile Türkiye arasındaki gönül bağının devam etmesi temennisinde bulundu.
Emine Erdoğan yaptığı paylaşımda, "25 Mayıs Afrika Günü kutlu olsun. Afrika; köklü medeniyetleri, kültürel zenginliği ve dinamik genç nüfusuyla dünyanın en özel coğrafyalarından biri. Yıllar içinde yakından tanıma fırsatı bulduğum Afrika halklarının sıcaklığı, dayanıklılığı ve misafirperverliği beni her zaman derinden etkilemiştir. Afrikalı kardeşlerimizle aramızdaki gönül bağının daim olmasını diliyor; kıtanın sahip olduğu zenginliklerin, her şeyden önce kendi insanlarının huzuruna, kalkınmasına ve refahına vesile olmasını yürekten temenni ediyorum" ifadelerine yer verdi.
25 Mayıs Afrika Günü kutlu olsun. 🌍
— Emine Erdoğan (@EmineErdogan) May 25, 2026
Afrika; köklü medeniyetleri, kültürel zenginliği ve dinamik genç nüfusuyla dünyanın en özel coğrafyalarından biri.
Yıllar içinde yakından tanıma fırsatı bulduğum Afrika halklarının sıcaklığı, dayanıklılığı ve misafirperverliği beni her zaman… pic.twitter.com/vLWhXdFR73





