UEFA Şampiyonlar Ligi play-off turunda Galatasaray’ın sahasında Juventus’u 5-2 mağlup etmesi, Avrupa spor basınında günün en çok konuşulan gelişmelerinden biri oldu. Sarı-kırmızılıların özellikle ikinci yarıdaki etkili oyunu ve attığı goller, İtalya başta olmak üzere birçok ülkede geniş yankı uyandırdı.

İtalya’da “Felaket” Manşetleri

İtalyan gazeteleri, Juventus’un ikinci yarıdaki performansını sert ifadelerle eleştirdi.

Fenerbahçe'nin Yeni Forvetini Alman Basını Duyurdu!
Fenerbahçe'nin Yeni Forvetini Alman Basını Duyurdu!
İçeriği Görüntüle
  • La Gazzetta dello Sport, Galatasaray’ın 5-2’lik skorla Juventus’u ezdiğini yazarken tur için “büyük bir başarı” gerektiğini vurguladı.

  • Corriere dello Sport, siyah-beyazlıların savunma hatalarına dikkat çekti.

  • La Stampa ve ANSA, karşılaşmayı “kara gece” ve “kabus gibi ikinci yarı” ifadeleriyle değerlendirdi.

Juventus’un ilk yarıyı önde kapatmasına rağmen ikinci yarıda yaşadığı çöküş, İtalyan medyasında en çok öne çıkan detay oldu.

Avrupa’dan Övgü ve Şaşkınlık

  • Fransız basınından Foot Mercato, Galatasaray’ın rakibini sahadan sildiğini belirtti.

  • İspanya’da Marca ve AS, İstanbul’daki atmosferin Juventus’u zorladığını yazdı.

  • Almanya’dan Bild, maçı “parçaladı” başlığıyla duyurdu.

Avrupa basınında ortak görüş, Galatasaray’ın ikinci yarıda ortaya koyduğu tempolu ve baskılı oyunun skoru belirlediği yönünde oldu. 5-2’lik galibiyet, rövanş öncesi sarı-kırmızılı ekibe önemli bir avantaj sağlarken Juventus cephesinde ise eleştirilerin odağına yerleşti.

Kaynak: HABER MERKEZİ