Ankaralılar ve Ankara'yı Tanıtma Vakfı, Ankara’nın başkent oluşunun 102'inci yılını anlamlı bir etkinlikle kutladı. Vakıf tarafından yapılan "Ankara’nın On Meyvesi" isimli serginin açılışı ve aynı isimle yayınlanan kitabın tanıtım töreni yoğun bir katılımla gerçekleştirildi.

Çok sayıda isim katıldı

Kızılay Metro Sanat Galerisi'nde düzenlenen etkinliğe, Vakıf Başkanı Seyfettin Aslan başta olmak üzere Kahramankazan Belediye Başkanı Av. Selim Çırpanoğlu, Ankaralılar Derneği Başkanı Hilmi Yaman ve Kurucular Derneği Başkanı Hamdi Eriş gibi çok sayıda davetli katılım sağladı.

Mansur Yavaş’a teşekkür etti, müjdeyi verdi

Serginin ve tanıtımın açılış konuşmasını Ankaralılar ve Ankara'yı Tanıtma Vakfı Başkanı Seyfettin Aslan yaptı. Aslan, konuşmasında Ankara’nın başkent oluşunun 102'inci yılını kutlayarak sergi ve kitap tanıtımı ile ilgili bilgiler paylaştı. Aslan, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'a verdiği desteklerden dolayı sergide ve kitap yazımında, basımında emeği geçenlere teşekkür ederek uzun süredir üzerinde çalışmalar yürüttükleri vakıf merkezinin Ankara Kalesi'nde olacağının haberini verdi.

“Ankara’ya sahip çıkalım”

Başkan Aslan'nın konuşmasının ardından eski milletvekili ve Kurucular Kurulu Başkanı Hamdi Eriş, etkinlikle ilgili duygu ve düşüncelerini dile getirdi. Eriş, Ankara’nın köklü kültürünü tanıtan bu anlamlı etkinliğin önemine vurgu yaparak Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’a olan desteklerini ifade etti. Eriş, konuşmasını “Ankara’ya sahip çıkalım” sözleriyle tamamladı.

Ankara'nın Başkent Oluşu 2


Amaç: Ankara'nın kadim değerlerini gün yüzüne çıkarmak ve hatırlatmak

Vakıf Başkanı Seyfettin Aslan, Zafer Gazetesi’ne verdiği röportajda; bu özel günde böylesine anlamlı bir etkinlik yapmaktan gurur duyduklarını belirterek bu projenin amacından ve ilham kaynağından bahsetti. Aslan, Ankara kültürüyle uzun yıllardır ilgilendiği söyleyerek serginin amacının Ankara'nın kadim değerlerinin bilinmesi, öne çıkması ve onlara aynı değerin verilmesi gerektiği yönünde olduğunu vurguladı. Daha önce de Ankara’ya ait kültürel değerler üzerine kitap yazdığını belirten Aslan, “Ankara’nın On Meyvesi” kitabının çok önemli olduğunu düşünerek Ankara’ya ait meyveleri kaleme aldığını ifade etti. Bu meyvelerin, Ankara’yı ilgilendirmesinin önemini, tarihteki kitaplarda Ankara sınırları içerisinde yer almasından kaynaklandığını söyledi. Tarih kitaplarında olan verilerin tamamının, tanıtılan kitap içerinde yer aldığını belirten Aslan, bu meyveleri Ankaralılara tanıtmak ve bunların yeniden ihya olması için çabalarının devam edeceğinin altını çizdi.

'Mansur Yavaş Ne Sanık Ne Tanık Ne De Şüpheli'
'Mansur Yavaş Ne Sanık Ne Tanık Ne De Şüpheli'
İçeriği Görüntüle

Ankara'nın Başkent Oluşu 6

Yeni projeler yolda

Aslan, ilerleyen günlerde Vakıf olarak Ankara'yı tanıtma amaçlı kültürel etkinliklerin devamının olacağını belirterek “Ankara’nın Bir Sofrası” adıyla Ankara yemek kültürünün tanıtılacağını bir etkinlik düzenlemeyi planladıklarını söyledi.
Ayrıca Aslan, “Ankara’nın Beş Özeli ve Beş Güzeli” adıyla kaleme alınacak kitabın hazırlıklarına başladıklarını da belirtti.
Hacı Bayram Veli’nin, Burçak Çorbası geleneğini hatırlatarak bu geleneğini yeniden yaşatılması için çalışmalara devam ettiklerini vurgulayan Aslan, buna benzer birçok projenin de gündemde olduğu ifade etti.

Ankara'nın Başkent Oluşu 5

Ankaralılara özel mesaj

Ankaralıların kamudan çok fazla yararlanamadığını belirten Aslan, Ankara halkının kendi kadim değerlerine kendilerinin sahip çıkması gerektiğini mesajını verdi.

Ankara'nın Başkent Oluşu 3

Ankara Keçisi yağlı boyayla resmedildi

Ankara’nın sembollerinden Ankara Keçisi’nin bir yağlı boya tablosunu yapan ressam Zeynep Karahan, tabloyu Ankaralılar ve Ankara’yı Tanıtma Vakfı’na armağan etti.

Ankara'nın Başkent Oluşu 4

Sahne Seymenlerin oldu

Sergi ve kitap tanıtım töreni, Ankara’nın sembollerinden Seymenlerin geleneksel oyun havası gösterisiyle renkli anlara sahne olarak sona erdi.

Muhabir: Haber Merkezi