Fenerbahçe’den Gençlerbirliği’ne transfer olan İrfan Can Eğribayat, Süper Lig’in ilk iki haftasına performansıyla damga vurdu. Başkent ekibinin kalesini koruyan 28 yaşındaki file bekçisi, üst üste iki karşılaşmada 10.0 tam puanla maçın oyuncusu seçilerek son 20 yılda bir ilki başardı.

İrfan Can’ın performansından oldukça memnun olan Gençlerbirliği Kulübü ise A Milli Takım Teknik Direktörü Vincenzo Montella’ya dikkat çeken bir çağrıda bulundu.

İlk iki maçta 10.0 puan

Sezon başında Fenerbahçe’den Gençlerbirliği’ne transfer olan İrfan Can Eğribayat, yeni takımındaki ilk maçından itibaren dikkatleri üzerine çekti.

Süper Lig’in ilk haftasında Fenerbahçe karşısında 10 kurtarış yaparak kariyer rekoru kıran deneyimli kaleci, takımının 2-1’lik galibiyetinde başrol oynadı.

İrfan Can, ikinci haftada oynanan Göztepe karşılaşmasında da 7 kurtarış yaptı ve bir penaltı kurtardı. Gençlerbirliği’nin mücadeleyi 1-0 kazanmasında büyük pay sahibi olan file bekçisi, bir kez daha maçın oyuncusu seçildi.

20 yılda bir ilki gerçekleştirdi

İlk iki haftada sergilediği performansla adından söz ettiren İrfan Can Eğribayat, üst üste iki maçta 10.0 puan alarak son 20 yılda bu başarıya ulaşan ilk kaleci oldu.

Tecrübeli eldivenin özellikle Fenerbahçe ve Göztepe karşılaşmalarındaki performansı, Gençlerbirliği’nin sezona 2’de 2 ile başlamasında önemli rol oynadı.

Gençlerbirliği’nden Montella’ya mesaj

İrfan Can’ın performansına kayıtsız kalmayan Gençlerbirliği, sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yaptı.

Başkent ekibi, A Milli Takım Teknik Direktörü Vincenzo Montella’ya doğrudan çağrıda bulunarak şu ifadeleri kullandı:

“Milli takıma kaleci önerimiz ektedir.”

Fenerbahçe'de Bir Veda Daha! Bu Akşam Gidiyor
Fenerbahçe'de Bir Veda Daha! Bu Akşam Gidiyor
İçeriği Görüntüle

Gençlerbirliği’nin paylaşımı kısa sürede büyük ilgi görürken, İrfan Can Eğribayat’ın milli takım adayları arasında değerlendirilmesi gerektiği yönündeki beklentiyi de gündeme taşıdı.

Gençlerbirliği’nde yüzler gülüyor

İrfan Can Eğribayat’ın performansıyla kalesini güvence altına alan Gençlerbirliği, Fenerbahçe ve Göztepe galibiyetleriyle 6 puan topladı.

Başkent ekibi, Süper Lig’in 3. haftasında Erzurumspor’u konuk edecek. Kırmızı-siyahlılar, İrfan Can’ın başarılı performansını sürdürmesiyle birlikte galibiyet serisini devam ettirmeyi hedefliyor.

Muhabir: Yetkiner Mayda