CHP’nin Tarım kurdu Milletvekili Orhan Sarıbal, Tarım sorunlarıyla yatıyor, Tarım sorunlarıyla kalkıyor. Bu konuda ağzına geleni söylemekten de kaçınmayan bir Milletvekili.

Gerçekten de Tarım konusunda uzman bir isim. Bütün gençliği Tarım ve sorunları ile ilgilenmeyle geçmiş. Geçmişine baktığınız zaman Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi mezunu bir Ziraat Mühendisi.

Bursa Milletvekili, ömrü hep Ziraat ve Tarım sorunlarıyla uğraşmak la geçmiş. Yetmemiş Tarımla ilgili çok sayıda kitaplara imza atmış. Gerçekten tam manası ile bir Tarım Kurdu haline gelmiş CHP Milletvekili Orhan Sarıbal.

Bu nedenle Tarım konusu olunca TBMM’ de adeta tek ses gibi. Yaptığı açıklamalarında Cumhurbaşkanı ve Hükümete Tarım konusunda adeta ders veriyor. Bence de Meclis çatısı altında Tarım konusunda en tecrübeli bir isim.

CHP Bursa Milletvekili ve Ziraat Mühendisi Orhan Sarıbal’ı neden bugün sütunuma aldım. Öncelikle 4 dönemdir Bursa Milletvekili olarak TBMM’ de görev yapıyor ve tek görevi var Tarım, Tarım ve Tarım.

İyi bir Siyasetçi, bu konuda da Siyasetçiyim diyene cebinden taş çıkartacak kadarda tecrübeli, ama onun tek derdi var Türk tarımının içine düşürüldüğü sorunlar. Meclis’ de de kendisini köylü’ nün, çiftçinin sorunlarına adamış bir vekil.

İş te bu yüzden onu bu günkü köşeme almaya karar verdim. Sevgili okuyucular sizlere zaman zaman farklı özellikleri olan ve TBMM’ de gerçekten ülke sorunları ile ilgili tam bir savaşçı olan vekilleri tanıtacağımı söylemiştim.

Bu nedenle bugün sizlere tam bir Tarım savaşçısı olan CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal’ı anlatmaya  çalışıyorum. Gerçi sizler kendisini mutlaka her gün bir haber kanalında ya da TBMM kürsüsünde izliyorsunuzdur, ancak ben bugün siyasetçi değil bir tarım kurdu olan Orhan Sarıbal’ı anlatıyorum.

Kendisini Meclis Kulislerinden tanıyorum. Ateş gibi bir Milletvekili, yerinde duramıyoruz. Doğru bildiğini kim olursa olsun bağıra bağıra seslendiren bir vekil. Meclis Genel Kurulunda ve ilgili Komisyon toplantılarında bir hoca gibi ders veriyor.

Özellikle ülkemizde uygulanan yanlış tarım politikaları konusunda gözlerinden adeta ateş çıkıyor. Konu tarım olunca, Tarım Bakanına ve Hükümete ders verir gibi tavsiyelerde bulunuyor.

Bursa Milletvekili Sarıbal bir konuşmasında, AKP’nin yıllardır uyguladığı beceriksiz, plansız, rant odaklı politikalarının eseri olarak Tarımı çökerten bir iktidar olduğunu iddialı bir şekilde konuşuyor.

Sözünü esirgemeden konuşan CHP’ li vekil Sarıbal, Tarım Bakanını, uygulanan yanlış tarım politikaları nedeniyle adeta yerden yere vuran konuşmasıyla da tanınıyor. AKP’ye de çok ciddi uyarılarda bulunarak bakın Meclis’ deki konuşmasında neler söylüyor, ‘’ AKP için tarım, dışa bağımlılık ve birkaç yandaşa peşkeş çekmekten başka bir şey ifade etmiyor ‘’ diyor.

İşte böyle birisi CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, böyle vekillere ve tarım Bakanlarına bu ülkenin ihtiyacı var. Ne diyelim TBMM’de tarım kurdu olan Orhan Sarıbalların sayısı artmalıdır bence de.