Birlik'ten yapılan açıklamada "Bütün ömrünü halkın haber alma hakkına adayan usta gazeteci #ÇetinEmeç’i, katledilişinin 35. yılında saygı ve rahmetle anıyoruz." ifadelerine yer verildi.

ÇETİN EMEÇ KİMDİR?

1935 yılında İstanbul'da doğan Çetin Emeç,  Demokrat Parti'nin kurucularından milletvekili Selim Ragıp Emeç ve Rabia Emeç'in üç çocuğundan biri olarak dünyaya gelmiştir.

Samsun''da eğitime yarım gün ara Samsun''da eğitime yarım gün ara

Tam adıyla Mehmet Çetin Emeç'in  Leyla ve Aydın isimli üç kardeşi vardır. Çetin Emeç, Bilge Emeç ile evlenmiş, Mehveş ve Mehmet isimli iki çocuğu olmuştur. Kızı Mehveş Emeç, Kültür Bakanlığı Devlet Sanatçısıdır.

YAŞAMI

Galatasaray Lisesi'nin ardından İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun oldu. Gazeteciliğe 1952'de babası Selim Ragıp Emeç'in Son Posta gazetesinde başladı. Babası Demokrat Parti'den milletvekili seçilip 27 Mayıs Darbesi'nden sonra tutuklanınca gazetenin başına geçti.[2]

Hayat ve Ses dergilerinde yazı işleri müdürlüğü yaptıktan sonra 1972 yılında Hürriyet Grubu'na geçti. Hürgün Yayınları'nın genel yayın yönetmenliğini yaptığı sırada, İnan Kıraç’ın teklifiyle Hürriyet Gazetesi'nin de genel yayın müdürlüğü görevini üstlenen Emeç, 1984-1985 yıllarında da genel yayın yönetmeni olarak Milliyet'e geçti. 1986'da genel koordinatör olarak Hürriyet gazetesine döndü.

38 yıllık gazeteci olan Emeç, Gazeteciler Cemiyeti, Uluslararası Basın Enstitüsü ve Uluslararası Gazetecilik Basın Enstitüleri Federasyonu üyesiydi.

SUİKAST SONUCU ÖLDÜRÜLMESİ
7 Mart 1990'da işine gitmek üzere İstanbul Suadiye'deki evinden çıktığı sırada şoförü Sinan Ercan'la birlikte öldürüldü. Kabri, Zincirlikuyu Mezarlığı'ndadır.

Muhabir: Haber Merkezi