CHP'li Mahmut Tanal, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda 24 Temmuz Basın ve Gazeteciler gününü kutladı. Tanal, basın özgürlüğünün, sadece gazetecilerin değil; halkın haber alma, gerçekleri öğrenme ve fikir oluşturma hakkı olduğuna dikkat çekti.
Anayasa'nın 28. maddesine dikkat çekti
Anayasanın 28. maddesini hatırlatarak “Basın hürdür, sansür edilemez!" diyen Tanal, bugün Türkiye’de basının susturulduğunu, gazetecilerin yargılandığını ve medya üzerindeki siyasi baskıların sistematik hale geldiğinin altını çizdi. CHP'li vekil, "İktidarın hoşuna gitmeyen her haber “suç” sayılmakta, halktan gerçekler gizlenmektedir" diyerek basın özgürlüğü için susmadan, korkmadan, yılmadan mücadele edeceklerini belirtti.
"Basın susturulursa, halk ve adalet susturulur"
"Basın susturulursa, halk susturulur. Basın susturulursa, adalet susar" diye konuşan Tanal, sözlerini şu ifadelerle tamamladı:
"24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramını kutlar, değerli basın emekçilerine saygı ve sevgilerimi sunarım."
Basın özgürlüğü, sadece gazetecilerin değil; halkın haber alma, gerçekleri öğrenme ve fikir oluşturma hakkıdır.
— Av.Mahmut TANAL (@MTanal) July 24, 2025
Anayasamızın 28. maddesi açıkça belirtir: “BASIN HÜRDÜR, SANSÜR EDİLEMEZ!”
Ancak bugün Türkiye’de basın susturulmakta, gazeteciler yargılanmakta, medya üzerindeki… pic.twitter.com/o3kv01EDKe