SON DAKİKA: AZ ÖNCE DEPREM Mİ OLDU?
Türkiye'de ve çevre bölgelerde meydana gelen depremler, 30 Ekim Cuma günü de yakından takip ediliyor. Sarsıntı hisseden veya deprem bildirimlerini kontrol etmek isteyen vatandaşlar, son depremlerin hangi bölgelerde meydana geldiğini araştırıyor.
Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından yayımlanan son deprem kayıtlarında Ege Denizi'nde dikkat çeken bir sismik hareketlilik görüldü. AFAD verilerine göre saat 13.44'te Ege Denizi'nde 4,7 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Yerin 7 kilometre derinliğinde kaydedilen sarsıntının ardından aynı bölgede farklı büyüklüklerde depremler de kayıtlara geçti.
Deprem verileri gün içerisinde yeni ölçümlerle güncellenebildiği için en son sarsıntının nerede meydana geldiğini öğrenmek isteyenlerin resmî kurumların güncel listelerini kontrol etmesi gerekiyor.

30 EKİM 2026 AFAD SON DEPREMLER LİSTESİ
AFAD Deprem Dairesi, Türkiye'de ve yakın çevresinde meydana gelen sarsıntıları takip ederek kamuoyuyla paylaşıyor. Kurumun yayımladığı listede depremin gerçekleştiği tarih ve saat, merkez üssü, büyüklüğü ve derinliği gibi bilgiler bulunuyor.
30 Ekim 2026 tarihinde paylaşılan kayıtlarda Ege Denizi'ndeki 4,7 büyüklüğündeki deprem öne çıktı. Saat 13.44.52'de meydana gelen depremin derinliği 7 kilometre olarak açıklandı. Aynı bölgede saat 14.00'te 3,8 büyüklüğünde bir başka sarsıntı da kaydedildi.
AFAD'ın son depremler listesi üzerinden İstanbul, Ankara, İzmir, Balıkesir, Muğla ve diğer illerle ilgili güncel deprem kayıtları incelenebiliyor. Listeye yeni sarsıntılar eklendikçe veriler de değişebiliyor.

KANDİLLİ RASATHANESİ SON DEPREMLER VERİLERİ
Türkiye'deki deprem hareketliliğini takip eden kurumlardan biri de Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü. Kandilli, deprem gözlem istasyonlarından elde edilen veriler doğrultusunda Türkiye ve yakın çevresindeki sarsıntılara ilişkin kayıtlar yayımlıyor.
Kandilli Rasathanesi'nin son depremler listesinde sarsıntıların meydana geldiği yer, saat, büyüklük ve derinlik bilgileri takip edilebiliyor. AFAD ve Kandilli tarafından açıklanan verilerde ölçüm yöntemleri veya büyüklük türleri nedeniyle farklılıklar görülebiliyor.
Bu nedenle bir depreme ilişkin en güncel bilgileri değerlendirirken kayıtların hangi kurum tarafından yayımlandığına ve açıklanma saatine dikkat edilmesi önem taşıyor.

İSTANBUL'DA DEPREM Mİ OLDU?
İstanbul'da yaşayan vatandaşlar, 30 Ekim 2026 Cuma günü kentte veya yakın çevresinde deprem meydana gelip gelmediğini merak ediyor. Özellikle sarsıntı hisseden kişiler, depremin merkez üssünü ve büyüklüğünü öğrenmek için güncel kayıtları kontrol ediyor.
İstanbul'da deprem olup olmadığını değerlendirmek için AFAD ve Kandilli Rasathanesi'nin yayımladığı güncel verilerin incelenmesi gerekiyor. Bir sarsıntının hissedilip hissedilmediği; depremin büyüklüğü, derinliği, merkez üssüne uzaklık ve yerel zemin koşulları gibi çeşitli etkenlere bağlı olarak değişebiliyor.

ANKARA'DA DEPREM Mİ OLDU?
Ankara'da yaşayan vatandaşlar da gün içerisinde meydana gelen sarsıntıları yakından takip ediyor. Başkentte veya çevre illerde deprem yaşanıp yaşanmadığını öğrenmek isteyenler, son deprem kayıtlarını araştırıyor.
AFAD ve Kandilli Rasathanesi'nin güncel listeleri üzerinden Ankara ve çevresindeki sismik hareketlilik kontrol edilebiliyor. Depremin meydana geldiği yer, büyüklüğü ve derinliği gibi bilgiler, kayıtlar üzerinden incelenebiliyor.

İZMİR'DE DEPREM Mİ OLDU?
Ege Bölgesi'nde meydana gelen depremler, İzmir'de yaşayan vatandaşların da gündeminde yer alıyor. Ege Denizi'nde kaydedilen sarsıntıların ardından İzmir ve çevresinde deprem olup olmadığı sorusu yeniden araştırılıyor.
İzmir'deki ve çevresindeki son deprem kayıtlarına AFAD ile Kandilli Rasathanesi'nin yayımladığı listeler üzerinden ulaşılabiliyor. Depremin İzmir'de hissedilip hissedilmediğine ilişkin değerlendirmelerde ise merkez üssü ve sarsıntının özellikleri dikkate alınıyor.
DEPREM VERİLERİ NASIL TAKİP EDİLİR?
Son dakika deprem bilgilerine ulaşmak isteyen vatandaşlar, AFAD'ın resmî internet sitesindeki son depremler bölümünü ve Kandilli Rasathanesi'nin yayımladığı güncel kayıtları kontrol edebilir.
Deprem listelerinde yer alan büyüklük, derinlik ve merkez üssü bilgileri, sarsıntının özelliklerini anlamaya yardımcı oluyor. Bununla birlikte, kayıtların güncellenme sıklığı ve ölçüm farklılıkları nedeniyle ilk açıklanan veriler daha sonra değişebiliyor.
Deprem sonrasında sosyal medyada yayılan doğrulanmamış paylaşımlar yerine resmî kurumların duyurularını takip etmek önem taşıyor. Ayrıca art arda meydana gelen sarsıntılar tek başına daha büyük bir depremin yaşanacağı anlamına gelmiyor.
30 Ekim 2026 Cuma günü meydana gelen depremlere ilişkin en güncel bilgiler, AFAD ve Kandilli Rasathanesi tarafından paylaşılan son kayıtlar üzerinden takip edilebilir.




