FIFA, Türk futbol kulüplerine yönelik transfer yasaklarına bir yenisini daha ekledi. Trendyol 1. Lig ekiplerinden Antalyaspor ile geçtiğimiz sezon Nesine.com 3. Lig’e düşen Altay, yeni dosyalar nedeniyle tekrar transfer yasağı aldı.

Antalyaspor’un FIFA’daki aktif dosya sayısı 12’ye çıkarken, Altay’da bu rakam 24 oldu. Her iki kulübün de yasakları kaldırabilmesi için dosyalarla ilgili ödemeleri tamamlaması gerekiyor.

Türkiye genelinde ise kulüplerin FIFA nezdinde toplamda 220 aktif dosyası bulunuyor. Bu durum, Türk futbolunun finansal sürdürülebilirliği açısından ciddi bir sorun teşkil ediyor.

Altay Kulübü Başkanı Yüksel Gürüz, borç dosyalarının her birinin yaklaşık 20-50 milyon TL aralığında olduğunu, çözüm için kulüp avukatlarının İsviçre’ye gideceğini açıkladı.

Gençlerbirliği’ne Gurbetçi Orta Saha
Gençlerbirliği’ne Gurbetçi Orta Saha
İçeriği Görüntüle

Muhabir: Yetkiner Mayda