CHP Ankara İl Başkanlığı’nın çağrısıyla partililer ve vatandaşlar ile beraber DİSK ve KESK, Çankaya Belediyesi önünde toplandı. Vatandaşlar “birleşe birleşe kazanacağız”, “hain Kemal”, “Özgür başkan Özgür gelecek”, “kayyumlar gidecek biz kalacağız” sloganlarını attı.
Hiç kimse için ayrıcalık istemediklerini söyledi
CHP Çankaya İlçe Başkanı Ali Balta, itirazlarının soruşturmaya olmadığı aksine suç örgüne baksın yaparmış gibi operasyon yapılması olduğunu kaydetti. Sürecin hukukun üstünlüğüne göre uygulandığı konusunda kaygı yaşadıklarını aktardı. Hiç kimseye ayrıcalık istemediklerimi vurgulayan Balta, Güner’e güvendiklerinin altını çizdi.

ABB Başkanı Mansur Yavaş, Hüseyin Can Güner’in günler öncesinde gözaltına alınacağına dair medyada haberler yapıldığına dikkat çekti, korkacak bir şeylerinin olmadığını vurguladı.
Masumiyet karinesine dikkat çekti
CHP Grup Başkanvekili ve Ankara Milletvekili Murat Emir, demokrasi, sandık ve oylara sahip çıkmaya geldiklerini dile getirdi. CHP’ye kirli ve siyasi bir operasyon gerçekleştirildiğini söyledi, seçim vurgusu yaptı. Güner’e güvendiklerini söyledi, masumiyet karinesine dikkat çekerek veremeyecekleri bir hesabın olmadığını belirtti.
