Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Suat Kılıç, İstanbul Kadıköy'de sokak ortasında bıçaklı saldırıya uğrayarak hayatını kaybeden 14 yaşındaki Mattia Ahmet Minguzzi’nin ailesini evlerinde ziyaret etti. Kılıç, yargı sürecinin adil, hızlı ve eksiksiz şekilde yürütülmesi gerektiğini belirterek, “Bu cinayete sebep olan ruh halinin ortadan kaldırılması şart” dedi.
Kılıç, davanın takipçisi olacaklarını ifade ederek, çocuklara yönelik şiddetin ve cinayetlerin önlenmesi adına Türk Ceza Kanunu'nda (TCK) değişiklik yapılması gerektiğini vurguladı. Suçlulara yönelik indirimsiz ağır cezaların uygulanması gerektiğini belirten Kılıç, "Bu olay yalnızca bir ailenin değil, tüm Türkiye’nin vicdanını yaralamıştır" dedi.
“Mattia Ahmet Minguzzi Adıyla Yaşayacak”
Suat Kılıç, Türkiye’nin dört bir yanında Mattia Ahmet Minguzzi’nin adının parklara, caddelere verildiğini belirterek, “Mattia hepimizin çocuğu oldu. Bu olay, toplumda çocuklarımızı koruma bilincinin sembolü haline geldi” ifadelerini kullandı.
Kılıç, mevcut yasaların caydırıcılıktan uzak olduğuna dikkat çekerek şunları söyledi:
“Bugün katile verilebilecek maksimum ceza 24 yıl. İndirimsiz haliyle bile bu cezanın yatarı 15 yıl. Şartlı tahliye ve benzeri durumlar devreye girdiğinde 8-10 yıl sonra dışarı çıkmaları mümkün. Bu adalet değildir.”
“Topyekûn Mücadele Şart”
Kılıç ayrıca, bu tarz cinayetleri önlemek için yalnızca adalet sisteminin değil; Milli Eğitim, Aile, İçişleri, Adalet, Sağlık ve Gençlik ve Spor Bakanlıklarının da eş zamanlı olarak harekete geçmesi gerektiğini vurguladı:
“Bu suçları işleyen çocuklar da bu toplumun ürünü. Eğitimde, aile yapısında, bağımlılıklarla mücadelede ciddi eksikler var. Bu çok boyutlu bir mesele. Ortak akıl, ortak irade ve eş zamanlı koordinasyon gerektiriyor.”