8 kentte siber suçlarla mücadele operasyonu
8 kentte siber suçlarla mücadele operasyonu
İçeriği Görüntüle

Sendika, özellikle setlerde, sahnelerde ve stüdyolarda alınmayan gerekli güvenlik önlemlerine karşı tepki gösterdi ve "Ölmek istemiyoruz" şeklinde bir mesaj verdi.

Dünya genelinde iş sağlığı ve güvenliği konusunda ciddi adımlar atılmaya başlanırken, sanat dünyası özellikle tehlike altındaki sektörler arasında yer alıyor. Oyuncular Sendikası, işyerlerinde yeterli güvenlik tedbirlerinin alınmaması sonucu, setlerde ve sahnelerde yaşanan kazaların önlenmesi gerektiğini belirtti.

Setlerde alınamayan önlemler yüzünden yaşanan tehlikeler

Sendika açıklamasında, setlerde, sahnelerde ve stüdyolarda çalışanların sağlığını ve güvenliğini koruyan önlemlerin hala yetersiz olduğuna dikkat çekildi. Ayrıca, oyuncular ve diğer sahne çalışanları için güvenlik önlemleri almanın, yaşam haklarını korumanın zorunluluk olduğunun altı çizildi. Çalışanların güvenli çalışma şartlarına sahip olmaları gerektiği ve bu konuda sektörde ciddi adımlar atılması gerektiği ifade edilerek "28 Nisan Dünya İş Sağlığı ve Güvenliği Günü Kutlu Olsun. 1 Mayıs yaklaşırken, hatırlanması gereken en önemli konu iş sağlığı ve güvenliği. Setlerde, sahnelerde, stüdyolarda bir türlü alınamayan önlemler yüzünden ölmek istemiyoruz." denildi.

Oyuncular Sendikası, dünya çapında sektörlerinde sıkça karşılaşılan sağlık ve güvenlik sorunlarına çözüm bulunması gerektiğini, yaşanan kazaların önlenebilmesi için tüm yetkililerin sorumluluk alması gerektiğini belirtti.

Sendikadan konuyla ilgili yapılan açıklamada "Oyuncular Sendikası olarak meslektaşlarımızın işlerini, gerekli tüm önlemlerin alındığı, güvenli alanlarda yapabilmesi için çalışmaya devam ediyoruz." denildi.

Muhabir: HABER MERKEZİ