Üniversite ve lise giriş sınavlarının tarihi giderek yaklaşırken, adayları bir heyecan sarıyor. Ancak baharın gelmesiyle, hem sınav adaylarını hem de ailelerine bahar rehaveti çöküyor. Baharda doğanın canlanması ile birlikte insanın da yenileniyor ve pozitif enerjiyle doluyor.
Bahar havası en çok üniversite ve lise sınavlarına girecek öğrencileri etkiliyor. Bu konuda görüşlerini açıklayan Norman Eğitim Koçu Öztuna Norman baharın gelişinin insanın enerjisine ve ruhuna olumlu yansımaları olduğunu, ancak bu enerjiyi doğru yere kanalize etmek gerektiğini söylüyor.
Havaların güzelleşmesiyle sınav adaylarının dikkatinin dağılabileceğini ve dışarıda daha fazla zaman geçirmek isteyeceklerini kaydeden Öztuna Norman, sınav çalışma programının aksatılmaması uyarısında bulunuyor ve sınav öğrencilerinin bu enerjiyi doğru yere kanalize etmesi gerektiğini belirtiyor.
Günlük çalışma yapın
Bu aylarda havaların güzelleşmesiyle adayların dikkatinin dağılıp rehavete kapılabileceğini ifade eden Öztuna Norman, üniversite ve lise giriş sınavlarına hazırlanan adayların günlük çalışma programlarını aksatmamalarını istedi.
Açık havada uzun süre zaman geçirme ve yorucu aktivitelerin öğrenciyi çalışma programından uzaklaştırabileceğini, sınav programını aksatabileceğini kaydeden Öztuna bunun yerine adayların günlük okuma, deneme çözme gibi rutinlerinden bazılarını, eğer dikkatlerini dağıtacak etkenler yoksa; balkon, bahçe gibi yerlerde yapmalarını önerdi.
Aileler destek olmalı
Eğitim Koçu Öztuna Norman ailelerin de, bu süreci sağlıklı ve verimli geçirebilmeleri için çocuklarına destek olmalarını istior ve gerekirse sınav adayının model aldığı ve sözünü dinlediği dayı, amca, hala, teyze gibi akrabalardan da destek alınabileceğini dile getiriyor.
Hedeflerinizden vazgeçmeyin
Sınava hazırlık sürecindeki öğrencilerin bu dönemde konuları bitirip deneme sınavlarına yoğunlaştığını hatırlatan Öztuna Norman sınav için çok önemli bir dönem olan bahar aylarını programını aksatmadan düzenli çalışarak geçiren öğrencilerin hedefine ulaşacağını, yoğun çalışma programının ardından rehavete kapılan veya yorulup öz güvenini kaybeden, umutsuzluğa düşen, vazgeçen adayların ise hedefinden uzaklaşacağını belirterek “Bu dönemde; Ders çalışmayı bırakmak, ‘seneye yeniden hazırlanırım’ gibi düşüncelere kapılmanın büyük hata olur. Hedeflerinizden vazgeçmeyin. Hedefe ulaştığınızda, sınavda istediğiniz sonucu aldığınızda neler yaşayacağınızı, neler hissedeceğinizi hayal ederek yol almalısınız” dedi.