Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Medya, İletişim ve Dijital Mecralardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir, sosyal medya hesabı üzerinden kamuoyunda geniş yankı uyandıran bir açıklamaya imza attı. 2020 yılından bu yana yurt dışında yaşayan ve hakkında kırmızı bülten bulunan Sedat Peker ile ilgili paylaşım yapan Özdemir, Peker'in yakın zamanda Türkiye'ye döneceğini belirtti.
MHP'li Özdemir: "Yakında Vatanımıza Kavuşacaktır"
MHP'li İsmail Özdemir, sosyal medyada bir kullanıcının Sedat Peker'in vatanına kavuşması ve huzur ikliminde dönüş yolunun açılması yönündeki temenni mesajını alıntılayarak yanıt verdi.
Özdemir paylaşımında MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin ifadelerine atıfta bulunarak şu satırlara yer verdi:
"Sayın Genel Başkanımızın her defasında 'Ülküdaşımızdır' dediği, değerli bir dava ve gönül adamıdır. Allah izin verirse yakında kendisi ve ailesi de vatanımıza kavuşacaktır."
Gece saatlerinde yapılan ve kısa sürede binlerce etkileşim alan bu paylaşımı, Sedat Peker de kendi sosyal medya hesabından yeniden paylaşarak (retweet) takipçilerine duyurdu.

MHP İle Temaslar Ve Siyasi Arka Plan
Sedat Peker ile MHP kanadı arasındaki diyalog ve yakınlaşma iddiaları son dönemde sıkça gündeme gelmişti. 2025 yılının başlarında MHP cephesinden yapılan sosyal medya paylaşımları ve Peker’in "MHP ile tek sorununun geçmişe dayandığı, Bahçeli'ye saygısızlık etmediği" yönündeki açıklamaları kamuoyuna yansımıştı.
Peker daha önce yaptığı değerlendirmelerde bir af beklentisi olmadığını, hakkındaki suçlamalardan beraat edeceğine inandığını ve Türkiye'ye dönmek için henüz erken olduğunu ifade etmişti.
Hukuki Süreç Ve Kırmızı Bülten Durumu Sürüyor
Siyasi alandaki bu sıcak mesajlaşmaya karşın, Sedat Peker hakkındaki hukuki süreç devam ediyor. Peker hakkında iki ayrı mahkeme tarafından çıkarılmış yakalama kararı ve kırmızı bülten bulunuyor:
-
Organize Suç Örgütü Dosyası: İstanbul Anadolu 16. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam eden ana dava.
-
Kamuoyunda Bilinen Dosya: Bursa 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen dava.
Peker'in avukatı Ersan Barkın, dosyalardaki iddialara ilişkin bültenlerin kaldırılması yönünde mahkemelere başvuruda bulunduklarını ancak bu taleplerin reddedildiğini açıklamıştı. Adalet Bakanlığı da geçmiş süreçte BAE makamlarından geçici tutuklama ve iade talebinde bulunmuştu. Gelinen noktada Özdemir'in açıklamasının hukuki sürece nasıl yansıyacağı merakla bekleniyor.



