Malatya’da düzenlenen törende, 43 bin konut, 4 bin iş yeri ve 6 bin 400 köy evi olmak üzere toplam 54 bin 200 bağımsız bölüm hak sahiplerine teslim edildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, afet konutlarının tesliminin yalnızca bir rakam değil; umudun, direncin ve yeniden ayağa kalkışın simgesi olduğunu vurguladı.
İletişim Bakanı Burhanettin Duran x sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu:
“Hiç kuşkusuz bu süreç, millet-devlet dayanışmasının en somut göstergelerinden biridir. Biliyoruz ki 300 bininci konutun teslimi, yalnızca bir rakam değil; umudun, direncin, inancın ve yeniden ayağa kalkışın simgesidir. Afet konutlarının ve açılışı yapılan yatırımların depremden etkilenen vatandaşlarımıza, Malatyalı kardeşlerimize, milletimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum.”
6 Şubat depreminin ardından yaralar sarılıyor mu?
Burhanettin Duran şu ifadelere yer verdi:
Asrın felaketinin yaralarını sarmak, milletimizin güvenli yuvalarında huzurla yaşamasını sağlamak için tarihî bir süreç yaşanıyor.