AP’ye göre, mühimmat patlaması olduğu belirlenen patlamaların, Kamışlı Havaalanı ve Türkiye sınırına yakın eski bir Suriye ordu üssüne düzenlenen hava saldırısından kaynaklandığı düşünülüyor. Hedef alınan üs, Suriye ordusu ve destekçisi milislere ait önemli üslerden biriydi.

Özerk Kürt yönetimi, patlamalarla ilgili resmi bir açıklama yapmadı.

Reuters haber ajansına konuşan iki Suriyeli güvenlik kaynağı, İsrail uçaklarının, onlarca helikopter ve jeti barındıran en az üç büyük Suriye hava üssünü bombaladığını bildirdi. Bu üsler, Suriye'nin kuzeydoğusundaki Kamışlı Hava üssü, Humus kırsalındaki Şinşar üssü ve başkent Şam'ın güneybatısındaki Aqrba Havaalanı olarak belirtildi.

Ayrıca, Şam'ın dış mahallelerindeki bir araştırma merkezi ve Sayeda Zeynep mahallesi yakınlarındaki bir elektronik savaş merkezi de saldırıya uğradı.

Kaynak: VOA Türkçe

Kaynak: VOA Türkçe