Olay, saat 11.00 sıralarında Finike’ye bağlı Saklısu Mahallesi’nde meydana geldi. İddiaya göre, cezaevindeki oğlunun eşini rahatsız ettiği gerekçesiyle A.A. ile aralarında husumet bulunan A.T., yanında pompalı tüfekle A.A.’nın serasına gitti. Burada A.A., eniştesi Fatih Çayan ve demir ustası Süleyman Sağsöz ile A.T. arasında tartışma çıktı.

Kısa sürede büyüyen tartışmada A.T., yanında getirdiği pompalı tüfekle ateş açtı. Saçmaların isabet ettiği Fatih Çayan olay yerinde hayatını kaybederken, seradan çıkmaya çalışan Süleyman Sağsöz de birkaç metre ileride yakalanarak vuruldu. Sağsöz de olay yerinde yaşamını yitirdi. A.A. ise saldırıdan yara almadan kurtuldu.

Antalya Büyükşehir'de Rüşvet Soruşturulması
Antalya Büyükşehir'de Rüşvet Soruşturulması
İçeriği Görüntüle

Zanlı kaçtı, bölgede geniş güvenlik önlemi

Silah seslerini duyan çevredekilerin ihbarı üzerine bölgeye jandarma ve sağlık ekipleri sevk edildi. Yapılan incelemede, her ikisi de evli ve iki çocuk babası olan Fatih Çayan ile Süleyman Sağsöz’ün yaşamını yitirdiği belirlendi.

Saldırının ardından kaçan şüpheli A.T.’nin yakalanması için jandarma ve polis ekipleri çalışma başlattı. Bölgeye çevik kuvvet ekipleri de gönderildi. Finike Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlatırken, A.A. ifadesi alınmak üzere jandarma karakoluna götürüldü. Çayan ve Sağsöz’ün cenazeleri ise Antalya Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.

Kaynak: DHA