Yeni sezon hazırlıkları kapsamında kısa süre içinde topbaşı yapmaya hazırlanan Fenerbahçe, sağlık kontrollerinin ardından 2 Temmuz’a kadar Topuk Yaylası’nda kampa girerek sezonun ilk etabını gerçekleştirecek. Bir yandan transfer çalışmaları tüm hızıyla sürerken, diğer yandan kiralıktan dönen oyuncularla birlikte şişen kadro teknik heyeti düşündürüyor. Özellikle orta saha ve defanstaki kalabalık dikkat çekerken, en büyük yoğunluklardan biri de kaleci mevkisinde yaşanıyor.
Kadroda 5 Kaleci Bulunuyor
Sarı-lacivertlilerin güncel oyuncu havuzunda sözleşmesi devam eden tam 5 file bekçisi yer alıyor. Kadrodaki kaleci bolluğu şu isimlerden oluşuyor:
Dominik Livakovic
İrfan Can Eğribayat
Ederson Moraes
Tarık Çetin
Mert Günok
Yönetim ve teknik heyet, kamp çalışmalarının ardından bu isimlerden en az 2'siyle kesin olarak yolları ayırmayı planlıyor.
Ayrılığa En Yakın İki İsim: Livakovic ve İrfan Can
Takımdan gönderilmesi muhtemel file bekçileri arasında öne çıkan iki isim Dominik Livakovic ve İrfan Can Eğribayat oldu.
Dominik Livakovic: Hırvatistan Milli Takımı ile uluslararası arenada boy gösteren ve sarı-lacivertlilerle 2 yıl daha sözleşmesi bulunan deneyimli kaleci, kariyerine dair son kararını milli takım dönüşünde yönetimle yapacağı zirvenin ardından verecek.
İrfan Can Eğribayat: Geçtiğimiz sezonun ikinci yarısını Samsunspor'da kiralık olarak geçiren 27 yaşındaki kaleci, Fenerbahçe ile sözleşmesinin son yılına giriyor. Teknik heyetin planları arasında yer almayan İrfan Can'ın bu sezon çubuklu formayı giymesi beklenmiyor ve gelen teklifler değerlendiriliyor.




