Etimesgut Belediye Başkanı Erdal Beşikçioğlu, bir televizyon yayınında Etimesgut Belediyesi hakkında ortaya atılan 'yolsuzluk' iddiaların gerçeği yansıtmadığını belirterek söz konusu beyanlara ilişkin gerekli hukuki sürecin başlatıldığını ve sorumlular hakkında suç duyurusunda bulunulduğunu açıkladı.
Beşikçioğlu, belediye önünde yaptığı basın açıklamasında, ilgili yayında dile getirilen iddiaların mesnetsiz olduğunu ve yalnızca belediyenin kurumsal saygınlığını değil, aynı zamanda belediye meclis üyelerinin tamamını hedef alan bilinçli bir algı oluşturma çabası içerdiğini ifade etti. Açıklamada, Cumhuriyet Halk Partili belediye meclis üyelerinin de ilgili kişi ve yayın kuruluşlarına karşı bireysel hukuki haklarını kullanacakları bildirildi.
Şeffaflık vurgusu
Etimesgut Belediyesi’nin faaliyetlerini şeffaflık, hesap verebilirlik ve hukuk devleti ilkeleri doğrultusunda sürdürdüğü vurgulanan açıklamada, tüm hizmet ve işlemlerin kamu denetim organlarının gözetimine açık, mevzuata uygun ve şeffaf biçimde yürütüldüğü kaydedildi.
Açıklamada ayrıca, söz konusu gazetecinin beyanlarının “halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma” ve “iftira” suçlarının unsurlarını içerdiği, bu söylemlerin kurumsal itibarı zedelemeye yönelik ideolojik ifadelerden ibaret olduğu savunuldu. İlgili yayın kuruluşunun ise asılsız suçlamalara ilişkin tekzip ve düzeltme yükümlülüğünü ivedilikle yerine getirmesi gerektiği belirtildi.
Beşikçioğlu, belediyenin Etimesgutluların gösterdiği ilgiye layık olma sorumluluğuyla, şeffaf ve sosyal belediyecilik anlayışı çerçevesinde hizmetlerini sürdürmeye devam edeceğini ifade etti.
26 Şubat 2026 tarihli Basın Açıklaması;
— Erdal Beşikcioğlu (@erdalbeskcioglu) February 26, 2026
Etimesgut Belediyesi hakkında bir televizyon yayınında ortaya atılan ve gerçeği yansıtmayan iddialara ilişkin olarak Belediyemiz tarafından gerekli hukuki işlemler başlatılmış olup sorumlular hakkında suç duyurusunda bulunulmuştur.
Bahse… pic.twitter.com/vIj4X0rkXd




