Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ankara Milletvekili Murat Emir, sosyal medyadan yaptığı açıklamayla hükümete yüklendi.
Darbelerin artık tank yerine 'yargı savaşları'yla yapıldığını kaydeden Emir, Brezilya'daki darbeyi örnek gösterdi.
Murat Emir, CIA destekli işbirlikçi hakimler, Lava Jato kumpasıyla Lula'yı hapse atıp siyasi yasak koyarak ülkeyi Bolsonaro faşizmine teslim etmişti, ifadelerini kullandı, AK Parti'nin bugün aynı şeyi yaptığını belirtti.
İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu ve CHP'ye yapılanlar için ise 'aynı şablonun' kullanıldığını aktardı.
"Ülkemizi masa başı oyunlarına asla yem etmeyeceğiz"
CHP Ankara Milletvekili Murat Emir yaptığı paylaşımda, "Ülkemizde yıllarca tanklarla darbeler kurgulayan emperyalizm, bugün Saray rejimi ile taktik değiştirdi. Artık tanklarla darbe yapmıyor, yargıyı kullanıyorlar. Buna lawfare, yani yargısal savaş diyoruz. Sandıkta yenemedikleri iradeyi, cübbelerle masa başında tasfiye etmek istiyorlar. Bunun dünyadaki en çarpıcı örneği Brezilya’dır. CIA destekli işbirlikçi hakimler, Lava Jato kumpasıyla Lula'yı hapse atıp siyasi yasak koyarak ülkeyi Bolsonaro faşizmine teslim etmişti. Bugün de iktidar yargısı, aynı ithal şablonu milimetrik bir kurguyla Ekrem İmamoğlu ve CHP üzerinden devreye sokuyor. Unutulmasın ki Brezilya’daki darbenin mimarı Trump gittiğinde Brezilya halkı kendisine biçilen gömleği yırtıp atmıştı. Biz de ülkemizi masa başı oyunlarına asla yem etmeyeceğiz! CHP’yi kirli kurgulara kurban ederiz ne de Ekrem İmamoğlu'nu cübbesini iktidara iliklemiş olanların tokmaklarına yediririz!" ifadelerine yer verdi.
Ülkemizde yıllarca tanklarla darbeler kurgulayan emperyalizm, bugün Saray rejimi ile taktik değiştirdi. Artık tanklarla darbe yapmıyor, yargıyı kullanıyorlar. Buna lawfare, yani yargısal savaş diyoruz. Sandıkta yenemedikleri iradeyi, cübbelerle masa başında tasfiye etmek… pic.twitter.com/nFkvLSasDc
— Murat Emir (@muratemirchp) July 7, 2026




