Milli Eğitim Bakanlığı “Eğitimde Yapay Zeka Uygulamaları Uluslararası Form” düzenleyeceğini açıkladı. Form MEB Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü ve Teknokent İstanbul’un kuluçka merkezi Cube Incubation işbirliğiyle 22-23 Mayıs tarihinde düzenlenecek. Foruma akademisyenler, girişimciler, politika yapıcılar, öğretmenler ve sektör temsilcileri ile diğer paydaşlar katılacak. Söz konusu forumla eğitimde yapay zekâ uygulamaları konusunda kamu ve özel sektör paydaşlarının iş birliğini artırmayı hedefliyor. Forum ile bu alandaki girişimcileri destekleyecek teşvik mekanizmalarının oluşturulması da amaçlanıyor. Etkinlikte, genç girişimcilere yönelik yüz yüze ve çevrim içi girişimcilik ve teknoloji yönetimi eğitimleri de planlanıyor.
Sorun alanları belirlenecek
Forumda girişimciler, akademisyenler, politika yapıcılar ve öğretmenlerin eğitimde yapay zekâ uygulamaları konusunda sorun alanlarını belirlemeleri öngörülüyor. Girişimciler ve farklı paydaşlar bu sorun alanlarına, farklı bakış açılarıyla çözüm önerileri sunacaklar.
Yapay zeka uygulamalarında iş birliği
YEĞİTEK tarafından ODTÜ Teknokent'te kurulan eğitim teknolojilerine yönelik yatırımların fark yaratan eğitim çıktılarına dönüşmesi amacıyla Eğitim Teknolojileri Kuluçka ve İnovasyon Merkezi (ETKİM), eğitim teknolojileri alanında girişimcileri desteklemeyi ve bu alandaki gelişmeleri yakından izleyerek paydaşlarla iş birliği yapmayı hedefliyor.
Hangi öğretmenle vereceksiniz ?
Buraya kadar okuduklarımız gerçekten güzel bir proje. Milli Eğitim Bakanlığı çağımızın bilişim dünyasına yeni bir adım atmanın çabalarını gösteriyor. Benim yeğenim ODTÜ Bilgisayar Öğretmenliği bölümünden mezun oldu. Tam 8 yıldır atama bekliyor. 5 yıldan bu yana Bakanlık okullarda Bilgisayar öğretmenliği bölümüne yeterli kontenjan açmıyor. Milli Eğitim Bakanlığı yapay zeka konusunda öğrencilere hangi öğretmenle ders verecek ? Bilim Teknolojileri öğretmenleri yapay zeka alanında okullara taşıyacak tek branştır. Milli Eğitim Bakanlığı yapay zekanın okullarda daha işlerlik hale getirilmesini istiyorsa, Türkiye’de en az 3 bin bilişim öğretmenini atamasını yapması gerekli. Üniversitelerin bilişim teknolojileri bölümünde okuyan öğrencilerin en büyük sorunu mezun olduktan sonra işsiz kalma korkusu yaşamalarıdır. Bilişim Teknolojileri öğretmenleri Milli Eğitim Bakanlığı’ndan kontenjanlara olumlu yaklaşmalarını bekliyor.