Muğla’nın Marmaris ilçesinde yürüyüşe çıkan Rus uyruklu bir kadın turist, Karya Yolu’nda kayboldu. Akşam saatlerinde tek başına doğa yürüyüşüne çıkan turistten uzun süre haber alınamayınca, birlikte tatil yaptığı arkadaşları durumu 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirdi.
İhbar üzerine bölgeye Marmaris İlçe Emniyet Müdürlüğü, İlçe Jandarma Komutanlığı ve AFAD ekipleri sevk edildi. İçmeler Mahalle Muhtarı Ali Demirtaş da arama çalışmalarına destek vermek üzere olay yerine geldi.
Ekipler, ilk olarak sesli anonslarla kayıp turistle temas kurmaya çalıştı. Sonuç alınamayınca, bölge dron ile havadan tarandı. Yapılan tarama sonucu, Rus turistin bulunduğu konum kısa sürede belirlendi.
Kayıp turist, sağlık ekiplerinin yardımıyla bulunduğu noktadan güvenli şekilde alınarak, ilk sağlık kontrolü için ambulansla hastaneye kaldırıldı. Genel sağlık durumunun iyi olduğu aktarıldı.