Duran, Bangladeş Enformasyon ve Yayıncılık Bakanı Zahir Uddin Swapon ile gerçekleştirdiği görüşmede, medya alanında karşılıklı iş birliği fırsatlarını ele aldı. Görüşmede, kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi ve küresel iletişim ağlarının güçlendirilmesi konularına dikkat çekildi. Türkiye’nin farklı coğrafyalarla geliştirdiği iletişim temelli ilişkilerin daha da çeşitlendirilmesinin hedeflendiği ifade edildi.
Bulgaristan ile kültürel diplomasi gündemi
İletişim Başkanı Duran, Bulgaristan Kültür Bakanı Nayden Vladislavov Todorov ile de bir araya geldi. Görüşmede, kültürel diplomasinin stratejik iletişimdeki rolü ve iki ülke arasındaki kültürel etkileşimin artırılması değerlendirildi. Ortak projeler aracılığıyla iletişim alanında yeni iş birliklerinin geliştirilmesi gerektiği vurgulandı.
Türkiye-Bulgaristan ilişkilerinde kamu diplomasisi öne çıkıyor
Duran, Bulgaristan Dışişleri Bakanı Nadezhda Neynsky ile yaptığı görüşmede ise kamu diplomasisi ve bölgesel gelişmelerin uluslararası kamuoyuna doğru aktarılması konularını ele aldı. Türkiye ile Bulgaristan arasındaki ilişkilerin iletişim boyutunun güçlendirilmesinin önemine değinilirken çok boyutlu dış politika anlayışı çerçevesinde iletişim odaklı iş birliklerinin artırılacağı mesajı verildi.





