Borsa İstanbul bünyesindeki BIST 100 endeksi, genele yayılan satışların etkisiyle 14.000 puanın altına gerileyerek negatif kapanış yaptı. Bankacılık endeksi yüzde 4,37, holding endeksi ise yüzde 4,57 değer kaybetti.

Sektör endeksleri incelendiğinde tek yükselen kalem yüzde 0,32 ile finansal kiralama faktoring olurken; en fazla kayıp yüzde 4,57 ile sigorta, holding ve yatırım ortaklığı sektörlerinde görüldü.

Küresel piyasalarda ABD ve İran arasındaki gelişmeler ile Orta Doğu merkezli haber akışı yatırımcıların odağında kalmaya devam etti. ABD’nin Avrupa ve Orta Doğu’daki üslerine savaş uçakları sevk ettiği yönündeki haberler dikkat çekerken, Kremlin Sözcüsü Dmitry Peskov tüm taraflara itidal çağrısında bulundu. Ayrıca İran ve Rusya donanmalarının Umman Denizi ve Hint Okyanusu’nun kuzeyinde ortak tatbikata başlaması jeopolitik tansiyonu artırdı.

Konut satışları geriledi, güven endeksi yükseldi

Yurt içi makroekonomik verilere göre, Türkiye genelinde ocak ayında konut satışları geçen yılın aynı ayına göre yüzde 4,7 azalarak 111 bin 480’e geriledi. Buna karşın tüketici güven endeksi şubat ayında yüzde 2,3 artışla 85,7 seviyesine çıktı. Kısa vadeli dış borç stoku ise 2025’in dördüncü çeyreğinde önceki çeyreğe göre yüzde 0,3 düşüşle 165,7 milyar dolar oldu.

Bankalar Emekliler İçin Keseyi Açtı, Bankalar Yarışa Girdi!
Bankalar Emekliler İçin Keseyi Açtı, Bankalar Yarışa Girdi!
İçeriği Görüntüle

Analistler, yarın yurt içinde uluslararası yatırım pozisyonu, reel kesim güven endeksi ve imalat sanayi kapasite kullanım oranı verilerinin takip edileceğini belirtti. Küresel tarafta ise dünya genelinde PMI verileri, Almanya’da üretici enflasyonu ve ABD’de büyüme rakamları öne çıkacak.

Teknik açıdan değerlendirildiğinde BIST 100 endeksinde 13.600 ve 13.500 puan seviyeleri destek; 13.900 ve 14.000 puan aralığı ise direnç konumunda bulunuyor.

Kaynak: AA