Adalet Bakanı Akın Gürlek, uzun yıllardır sonuçlandırılamayan 3 faili meçhul dosyaya ilişkin yeni gelişmeleri açıkladı. Gürlek, Faili Meçhul Suçları Araştırma Daire Başkanlığının koordinasyonunda, Cumhuriyet başsavcılıkları ile Emniyet ve Jandarma teşkilatlarının çalışmaları sonucunda 11, 15 ve 19 yıllık 3 dosyada önemli ilerleme sağlandığını bildirdi.

Aksaray'da 19 yıllık dosyada 2 tutuklama

Aksaray'ın Ağaçören ilçesinde 2007 yılında kaybolan Fadime Görgülü'ye ilişkin dosya yeniden ele alındı. Aile bireylerinin ifadelerindeki çelişkiler ile daha önceki delillerin yeniden değerlendirilmesi üzerine soruşturma derinleştirildi.

Görgülü'nün ikametinde kadavra arama köpeği ve yer altı görüntüleme cihazlarıyla çalışma yapıldı. Şüpheli Hava G.'nin ifadesinde olayın meydana gelişine ilişkin verdiği bilgiler doğrultusunda, Fadime Görgülü'ye ait olduğu belirtilen 3 bilezik ele geçirildi. Soruşturma kapsamında Hava G. ve İlhan G. tutuklandı.

İzlanda'dan Filistin Çıkışı: "Masadan Kaçan Liderler Ahlaki Korkaktır!"
İzlanda'dan Filistin Çıkışı: "Masadan Kaçan Liderler Ahlaki Korkaktır!"
İçeriği Görüntüle

Gaziantep'te 15 yıllık dosyada 10 şüpheli gözaltında

Gaziantep'te 3 Ocak 2011'de silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Mehmet Kaya'nın ölümüne ilişkin soruşturma da yeniden incelendi. Bu kapsamda HTS kayıtları, baz sinyal bilgileri, tanık anlatımları ve teşhis tutanakları tekrar değerlendirildi.

Yapılan incelemelerde bazı şüphelilerin olay günü Kaya'yı takip ettiği ve olay çevresinde gözetleme yaptığı yönünde tespitlere ulaşıldığı belirtildi. Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Gaziantep, Şanlıurfa ve Antalya'da düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda 10 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı.

Manisa'da 11 yıllık dosyada araç parçası delil oldu

Manisa'da 6 Temmuz 2015'te yol üzerinde ölü bulunan 20 yaşındaki Meral Babacan'ın ölümüne ilişkin dosya da yeniden mercek altına alındı. Olay yeniden canlandırılırken MOBESE ve Plaka Tanıma Sistemi (PTS) kayıtları zaman ve mesafe bakımından tekrar incelendi.

Adli emanette bulunan bir araç parçasının belirli Volkswagen modellerinde kullanılan yan ayna çerçevesine ait olduğu tespit edildi. Kamera kayıtlarıyla yapılan karşılaştırma sonucunda olay saatinde bölgede bulunan araç belirlendi. Aracın sahibiyle yapılan görüşmede yan aynanın daha önce değiştirildiği bilgisine ulaşıldı. Olay tarihinde aracın sahibi olan R.Ç. yakalanarak çıkarıldığı Sulh Ceza Hakimliğince tutuklandı. Gürlek, yıllar önceki dosyalarda yeni yöntem ve teknolojiler kullanılarak delillerin yeniden incelenmesinin soruşturmaların ilerletilmesinde önemli sonuçlar verdiğini belirterek, faili meçhul dosyaların yeniden ele alınmaya devam edeceğini ifade etti.

Kaynak: AA