Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Birleşmiş Milletler 81. Genel Kurulu toplantıları için gittiği New York'ta, YouTube Kamu İlişkileri ve Kamu Politikalarından Sorumlu Başkan Yardımcısı Leslie Miller ile görüşme gerçekleştirdi.

Görüşmede, 15 yaş altına yönelik sosyal medya düzenlemesi ve ebeveyn denetim araçları, zararlı içerilere müdahale ile yaş doğrulama konuları konuşuldu.

Bakan Göktaş, çocukların dijital ortamdaki güvenliği için teknoloji şirketleri ile iş birliği yaptıklarını kaydetti.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş konu ile alakalı sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu, "15 yaş altına yönelik sosyal medya düzenlememiz kapsamında; yaş doğrulama sistemlerini, ebeveyn denetim araçlarını ve zararlı içeriklere müdahale mekanizmalarını değerlendirmek üzere YouTube Kamu İlişkileri ve Kamu Politikalarından Sorumlu Başkan Yardımcısı Sn. Leslie Miller ile bir araya geldik. Çocuklarımızın güvenle var olabildiği dijital bir dünya için küresel ve sürdürülebilir politikalara duyulan ihtiyacı bir kez daha vurguladık. Bu doğrultuda, sosyal ağ sağlayıcıları ve teknoloji şirketleriyle iş birliği içinde hareket etmeyi sürdüreceğiz." ifadelelerine yer verdi.

Muhabir: Ceren Dilan Koluaçık