Petkimspor'dan Anadolu Efes Zaferi
Petkimspor'dan Anadolu Efes Zaferi
İçeriği Görüntüle

3'üncü Lig 4. Grup’ta mücadele eden İzmir Çoruhlu FK, Türkiye Futbol Federasyonu’nun yürüttüğü geniş kapsamlı bahis soruşturmasında büyük bir şok yaşadı. Profesyonel liglerde oynayabilen amatör statüdeki 658 futbolcunun PFDK’ya sevk edilmesi üzerine, kulübün 13 oyuncusu da bu listeye dahil edildi. Daha önce profesyonel statüdeki 6 futbolcusuna ceza gelen İzmir ekibinde, toplam 19 oyuncu soruşturma kapsamında bulunuyor.

Takımın kadro yapısı tehlikede

Soruşturmanın derinleşmesiyle İzmir Çoruhlu FK’nın kadro yapısı ciddi şekilde zora girdi. Soruşturmaya takılan oyuncular arasında Tunahan Öztürk, Mert Yurdakul ve Taha Yeşilbaş bulunuyor; bu üç isim farklı amatör takımlara transfer oldu.
Amatör lisanslı olarak forma giyen Cenk Çalışkan, Deniz Tığlıoğlu, Emirhan Adak, Görkem Özalper, Kaan Gücavlı, Mehmet Bavver Özbahçeci, Mehmet Salih Demircan, Mertcan Koç, Muhammet Özer, Ömer Yiğit Kirişkuzu, Saruhan Fındıkçı, Semih İlgin ve Vefa Gültek de PFDK’ya sevk edilen isimler arasında yer aldı.

Daha önce verilen cezalar ve kulübün geçmişi

İzmir Çoruhlu FK’da profesyonel lisanslı Halil İbrahim Keleş ve Arda Yılman’a 45 gün, Batuhan Bayer’e 3 ay, Erhan Şentürk ve Yusuf Talga’ya 6 ay, Anıl Arıcıoğlu’na ise 9 ay men cezası verilmişti.
Kulübün sahibi Ahmet Çoruhlu, 2024 yılında Bergama Sportif’in yarışmacı haklarını satın alarak kulübün adını İzmir Çoruhlu FK olarak değiştirmişti.

Kaynak: DHA