Bu adım, sağlık hizmetlerine erişimi kolaylaştırarak birinci basamaktan ikinci ve üçüncü basamağa kadar olan sağlık süreçlerinin dijital entegrasyonunu hedefliyor.

Aile Hekimleri artık tetkik talep edebilecek
Yeni düzenlemeyle, aile hekimleri röntgen, mamografi ve bazı kan tetkiklerini hastalarına doğrudan hastaneye gitmeden, aile hekiminden alacakları numara ile yaptırma imkânı sunuyor. Bu değişiklikle birlikte, hastalar muayeneye gitmeden gerekli tetkiklere erişebilecek.

Özel kontenjanlar ve randevu kolaylığı
Aile hekimleri, Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) üzerinden, yalnızca kendi hastalarına özel kullanılabilecek kontenjanlarla hastanelerden muayene randevusu alabilecek. Bu kontenjanlar, hastaların ikinci ve üçüncü basamağa yönlendirilmesinde kolaylık sağlayacak.

Sevk ve hekim notu sistemi
Aile hekimleri, hastalarını muayene ettikten sonra gerekli gördüklerinde hastaneye sevk veya hekim notu oluşturabilecek. Bu not, hastanede görevli hekimler tarafından görülebilecek ve hastanın tedavi süreci kolaylaştırılacak.

Geri bildirim sistemiyle süreç takibi
İkinci ve üçüncü basamak sağlık kuruluşlarındaki hekimler, aile hekimleri tarafından yönlendirilen hastaların değerlendirmesini yaptıktan sonra sağlık bilgi yönetim sistemi üzerinden aile hekimlerine geri bildirim notu gönderebilecek. Aile hekimleri, bu geri bildirimleri kendi sistemlerinde görüntüleyerek süreci takip edebilecek.

E-Nabız üzerinden benzersiz kod sistemi
Aile hekimleri, hastaları için laboratuvar tetkikleri talep ettiklerinde, e-Nabız üzerinden hastaya benzersiz bir kod üretilecek. Hastalar bu kodla, hastaneye gitmeden tetkiklerini yaptırabilecek. Mamografi ve ultrason dışındaki tetkikler, hastalar için üç iş günü içinde yapılmazsa geçersiz hale gelecek.

"22 milyon lira idari para cezası uyguladık" "22 milyon lira idari para cezası uyguladık"

Bu yeni düzenlemeyle, sağlık hizmetlerine erişim daha hızlı ve kolay hale gelirken, sağlık hizmetlerinin dijital entegrasyonu da önemli bir adım atmış olacak.

Muhabir: Haber Merkezi