CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Ankara’da CHP Genel Merkezi’nden başlayarak TBMM önüne ve oradan Milli Egemenlik Parkı’na uzanan yürüyüşe katılan kalabalığa seslendi. CHP otobüsü üzerinden konuşan Özel’in, Meclis önünde bir TOMA üzerinden konuşma yaptığı anlar da dikkat çekti.
CHP örgütü ve vatandaşların yoğun katılım gösterdiği yürüyüşte, TBMM önünde toplanan kalabalık Özel ile birlikte Milli Egemenlik Parkı’na ulaştı. Burada konuşan Özel, sözlerine parti tabanına teşekkür ederek başladı.
“Baba ocağını koruyanlara selam olsun” diyen Özel, günlerdir parti binalarında nöbet tutan partililere vurgu yaptı. Parti içi dayanışmanın önemine dikkat çeken Özel, seçim süreçlerinde yaşanan hayal kırıklıklarına karşı mücadele eden kadroların değişimi mümkün kıldığını ifade etti.
Parti içi dönüşüm sürecine değinen Özel, “Bu partide değişim olmaz dediler, biz değişir dedik ve başardık” ifadelerini kullandı. Delegelerin iradesine vurgu yapan Özel, değişimin tabanın kararıyla gerçekleştiğini söyledi.
Seçim sonuçlarına da değinen Özel, CHP’nin uzun yıllar sonra elde ettiği başarıyı hatırlatarak, “47 yıllık hasreti bitirdik, 23 yıllık kibri yendik. Türkiye’nin birinci partisi olduk” dedi.
Konuşmasında iktidara yönelik eleştirilerde de bulunan Özel, siyasi baskılara karşı direnç mesajı verdi. “İki mağlubiyeti hazmedemeyenler var” diyen Özel, muhalefete yönelik baskıların arttığını savundu.
Mücadele vurgusunu yineleyen Özel, “Acıyla, baskıyla, tehditle bizi yıldıramazlar. Dayanacağız, yenilmeyeceğiz” ifadelerini kullandı.
Konuşmasının sonunda CHP’nin siyasi hedeflerine değinen Özel, “Bu partinin iktidar yürüyüşünü ne biber gazı ne baskı ne ihanet durdurabilir” diyerek kararlılık mesajı verdi.