Son günlerde bazı sosyal medya hesaplarında, TFF’nin maç öncesi İstiklal Marşı uygulamasını kaldırdığı yönünde paylaşımlar yapılmış, bu içerikler kısa sürede geniş kitlelere ulaşmıştı.

DMM’den Resmî Açıklama: “Tamamen Gerçek Dışı”

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi tarafından yapılan açıklamada, iddianın tamamen asılsız olduğu vurgulandı. Açıklamada, İstiklal Marşı’nın maç öncesi seremonilerde okunmasına ilişkin uygulamanın devam ettiği belirtildi.

3 Yaşındaki Aybüke İnce İçin Alarm: Yozgat’ta Arama Seferberliği Sürüyor
3 Yaşındaki Aybüke İnce İçin Alarm: Yozgat’ta Arama Seferberliği Sürüyor
İçeriği Görüntüle

Yetkililer, TFF talimatlarında bu konuda herhangi bir değişiklik bulunmadığını ifade ederek, mevcut uygulamanın aynen sürdüğünü kaydetti.

UEFA ve FIFA Standartları Vurgusu

Açıklamada ayrıca düzenlemenin, UEFA ve FIFA’nın maç organizasyon standartlarına uyum amacıyla belirlenen genel maç önü prosedürleri kapsamında olduğu, İstiklal Marşı uygulamasında ise herhangi bir değişiklik yapılmadığına dikkat çekildi.

Kamuoyuna Uyarı

DMM, toplumsal hassasiyetleri istismar eden ve yanlış bilgi yayan içeriklere itibar edilmemesi gerektiğini belirterek, resmi kaynakların takip edilmesi çağrısında bulundu.

Muhabir: HABER MERKEZİ