TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla Meclis’te Parlamento Muhabirleri Derneği’ni ziyaret ederek gazetecilerin sorularını yanıtladı. Kurtulmuş, Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu’nun çalışmalarında yüksek bir demokratik olgunluk sergilendiğini belirterek, toplumun tüm kesimlerinin görüşlerinin dikkatle dinlendiğini ifade etti. Komisyonun artık nihai aşamaya geldiğini vurgulayan Kurtulmuş, ortaklaşılan noktaların artırılarak güçlü bir sonuç raporu hazırlanacağını dile getirdi.
“Yasal düzenleme teklifleri Genel Kurul'a sunulacak”
Komisyona katılan siyasi partilerin kendi raporlarını başkanlığa sunduğunu hatırlatan Kurtulmuş, bundan sonraki sürecin ortak mutabakat zemininin güçlendirilmesi olduğunu söyledi. Hazırlanacak raporun tavsiye niteliğinde olacağını belirten Kurtulmuş, örgütün silah bırakmasının tespit edilmesinin ardından gerekli yasal düzenlemelerin TBMM Genel Kurulu’nun gündemine geleceğini ifade etti.
“Suriye’deki gelişmeleri yakından takip ediyoruz”
Suriye’de yaşanan gelişmelere de değinen Kurtulmuş, sürecin temel dayanağının İmralı’dan gelen silah bırakma çağrısı olduğunu söyledi. Türkiye’nin temel beklentisinin, PKK’nın tüm unsurlarıyla silah bırakması olduğunu vurgulayan Kurtulmuş, devletin ilgili tüm kurumlarının süreci yakından takip ettiğini ve bölgedeki çatışmaların bir an önce sona erdirilmesinin hedeflendiğini kaydetti.
“Meclis olarak soruşturmada üzerimize düşeni yaptık”
TBMM’de yaşanan cinsel taciz iddialarına ilişkin yürütülen soruşturma hakkında da açıklamalarda bulunan Kurtulmuş, olayın kendisine ulaşmasının hemen ardından hızlı ve etkin bir süreç başlatıldığını söyledi. İdari ve adli soruşturmaların titizlikle yürütüldüğünü belirten Kurtulmuş, ihmali bulunan kişilere gerekli cezaların verildiğini ve Meclis’in davayı sonuna kadar takip edeceğini ifade etti.




