MSB'den Tuğberk İmamoğlu gemisine dair paylaşım
MSB'den Tuğberk İmamoğlu gemisine dair paylaşım
İçeriği Görüntüle

Silivri açıklarının yaklaşık 18 mil güneyinde 2 Eylül'de yaşanan kazada, Kocaeli'den Aliağa'ya giden Türk bayraklı 90 metre uzunluğundaki Alsu isimli ticari gemi ile İskenderun Limanı'ndan Karadeniz Ereğli'ye giden Tuğberk İmamoğlu isimli ticari gemi çarpıştı. Çarpışmanın sonrasında Tuğberk İmamoğlu isimli gemi battı. Gemide bulunan 10 mürettebattan haber alınamaması üzerine denizde başlatılan arama kurtarma çalışmaları 6'ncı gününde sürüyor.

Geminin enkazının yeri 4'üncü gününde belirlendi

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na ait olan TCG Akın gemisinin gelişmiş sonar sistemleri ve uzaktan kumandalı su altı aracı (ROV) ile yaptığı çalışmalar neticesinde, kazanın 4'üncü gününde batan Tuğberk İmamoğlu gemisinin enkazının yeri belirlendi. Enkazın bulunması sonrasında kayıp 10 mürettebata ulaşılması için yürütülen çalışmalara ağırlık verildi.

Ailelerin bekleyişi devam ediyor

Kayıp 10 mürettebatın yakınlarının Silivri sahilinde kendileri için oluşturulan irtibat noktasındaki bekleyişi devam ediyor. Ailelerin, arama kurtarma çalışmalarındaki gelişmeler hakkında ekipler tarafından düzenli olarak bilgilendirildiği aktarıldı.

Uğur Samet AVCI / İSTANBUL,

Kaynak: DHA