Ankaragücü, Serik Spor ile oynanan Nesine 2. Lig Kırmızı Grup karşılaşması nedeniyle PFDK tarafından cezalandırıldı. Disiplin Kurulu, başkent ekibine farklı gerekçelerle ihtar ve 70 bin TL para cezası uygulanmasına karar verdi.
19 Eylül 2026 tarihinde oynanan MKE Ankaragücü-Serik Spor müsabakasında taraftarların neden olduğu olayları değerlendiren PFDK, çirkin ve kötü tezahürat ile saha olaylarını ayrı ayrı ele aldı.
Kötü tezahürata ihtar cezası
Kurul, taraftarların neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle Ankaragücü'ne ihtar cezası verdi.
Söz konusu eylemin, aynı sezon içerisinde kulübün ev sahibi olduğu müsabakalarda ilk kez gerçekleşmesi nedeniyle cezanın Futbol Disiplin Talimatı'nın 53/2. maddesi kapsamında ihtar olarak uygulandığı belirtildi.
Saha olaylarına para cezası
PFDK'nın kararında, aynı karşılaşmada yaşanan saha olayları da yer aldı.
Taraftarların neden olduğu saha olayları nedeniyle MKE Ankaragücü'ne, Futbol Disiplin Talimatı'nın 52/2. ve 46/1. maddeleri uyarınca 70 bin TL para cezası verilmesine hükmedildi.
Böylece Ankaragücü, Serik Spor maçındaki taraftar eylemleri nedeniyle hem ihtar cezası hem de 70 bin TL para cezasıyla karşı karşıya kaldı.





