Merkeze bağlı Kayadibiçavuş köyü yakınlarındaki ormanda çıkan yangın, kısa sürede büyüyerek çevreye yayıldı. Bölgeye sevk edilen orman ekipleri, yangına karadan ve havadan müdahale etti. Yangın 3 saat süren çalışmalarla kontrol altına alınırken, 3 hektarlık ormanlık alan zarar gördü. Soğutma çalışmalarının ardından yangın tamamen söndürüldü.

Patlak Lastikle 1 Kilometre Su Taşıdı

Yangına köy halkı da duyarsız kalmadı. Köylülerden Hasan Güngör, traktörünün arkasına bağladığı su tankeriyle yangın bölgesine destek verdi. Ancak yolun yarısında tankerin sağ arka lastiği patladı. Durmak yerine yoluna devam eden Güngör, 1 kilometre boyunca patlak lastikle ilerleyerek ekiplere su ulaştırdı. O anlar cep telefonu kamerasına yansıdı ve sosyal medyada büyük ilgi gördü.

Dedektör köpekler bu sefer sınır kapılarında zararlı böcekleri belirleyecek
Dedektör köpekler bu sefer sınır kapılarında zararlı böcekleri belirleyecek
İçeriği Görüntüle

“Lastik Patlar, Orman Yanarsa Telafisi Zor”

O anları anlatan Hasan Güngör, “Lastiğin patladığını fark ettim ama dönmek istemedim. Çünkü orman yanıyordu. Lastik patlasın, yenisini alabiliriz. Ama ormandaki canlılar, ağaçlar kolay kolay geri gelmez. Bir faydamız olursa ne mutlu bize” diyerek örnek bir dayanışma ve çevre bilinci gösterdi.

Kaynak: DHA