Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin destekleriyle Kayseri Bilim Merkezi’nde “Ufkun Ötesinde” ve “7,5 Milyon Yıllık Fosiller” isimli iki özel sergi kapılarını ziyaretçilere açtı. Uzay bilimlerinden paleontolojiye uzanan bu sergiler, bilim meraklıları için eşsiz bir deneyim fırsatı sunuyor.
“Ufkun Ötesinde” Sergisi: Türkiye’nin İlk İnsanlı Uzay Misyonu
“Ufkun Ötesinde” sergisi, Türkiye’nin insanlı ilk uzay misyonuna dair detayları ve teknolojik gelişmeleri gözler önüne seriyor. Uzay bilimleri alanında yapılan çalışmaların heyecan verici yolculuğunu anlatan sergi, hem öğrencilere hem de bireysel ziyaretçilere ilham kaynağı oluyor.
7,5 Milyon Yıllık Fosiller: Yamula Barajı’ndan Doğanın Mirası
Diğer sergi olan “7,5 Milyon Yıllık Fosiller”, Kayseri’nin Yamula Barajı çevresindeki arkeolojik kazılarda bulunan fosillere odaklanıyor. Bu nadir fosiller, ziyaretçilere milyonlarca yıl öncesinin doğasını ve yaşamını keşfetme imkanı sunuyor. Paleontolojiye ilgi duyan herkes için kaçırılmayacak bir sergi olarak öne çıkıyor.
Her Yaştan Bilim Meraklısına Hitap Ediyor
Kayseri Bilim Merkezi’ndeki bu iki sergi, okul gruplarından bireysel ziyaretçilere kadar geniş bir kitleye hitap ediyor. Eğitim ve eğlenceyi bir araya getiren sergiler, Kayseri’nin bilim ve kültür hayatına önemli katkılarda bulunuyor. Ziyaretçiler, interaktif paneller ve görsel sunumlarla bilim dünyasının kapılarını aralıyor.