İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi'nden (DMM), yapılan açıklama, Karadeniz'de Türkiye'ye ait olan bir ticari geminin vurulduğu iddiası yalanlandı.
Kullanılan görüntülerin 13 Aralık 2025 gününde kaydedildiğine dikkat çekildi, güncel bir olayla ilişkisinin bulunmadığı aktarıldı.
DMM'nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "Bazı sosyal medya hesaplarında “Karadeniz’de Türkiye’ye ait bir ticari geminin vurulduğu” yönünde yeni bir olaymış gibi paylaşılan iddialar dezenformasyon içermektedir. Bahse konu görüntülerin 13 Aralık 2025 tarihinde kaydedildiği tespit edilmiş olup, bugünle veya güncel bir olayla herhangi bir ilgisi bulunmamaktadır. Kamuoyunun yanıltılmasına yol açabilecek, resmî makamlarca teyit edilmemiş, kaynağı belirsiz görüntülerin ve içeriklerin paylaşılmaması hususu önemle rica olunur." ifadelerine yere verildi.
Bazı sosyal medya hesaplarında “Karadeniz’de Türkiye’ye ait bir ticari geminin vurulduğu” yönünde yeni bir olaymış gibi paylaşılan iddialar dezenformasyon içermektedir.
— Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (@dmmiletisim) December 24, 2025
Bahse konu görüntülerin 13 Aralık 2025 tarihinde kaydedildiği tespit edilmiş olup, bugünle veya güncel bir… pic.twitter.com/kCh096z6hR




