Fatih Mahallesi’nde yaşayan Serik ailesinin ortanca çocuğu olan Muhammed Yasin’e, 7 yaşında Ewing Sarkomu (kemik ve yumuşak doku kanseri) teşhisi konuldu. Hastalığı nedeniyle sağ bacağında ciddi kemik kaybı yaşayan Yasin, 6 kez ameliyat geçirdi. Okula gidemeyen Muhammed Yasin, Milli Eğitim Bakanlığı’nın Evde Eğitim Hizmetleri sayesinde öğretmenlerinden birebir ders alarak eğitimini sürdürdü.
Bursluluk Sınavında 80 Soruda 77 Doğru!
Tüm zorluklara rağmen eğitiminden ödün vermeyen Muhammed Yasin, **İOKBS (İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı)**nda 488,947 puan alarak büyük bir başarıya imza attı.
Karne Töreni Evde Yapıldı, Vali Canalp Katıldı
Muhammed Yasin için evde düzenlenen özel karne törenine, Batman Valisi Ekrem Canalp ve İl Milli Eğitim Müdürü Yaşar Ciğer katıldı. Törende duygusal anlar yaşanırken, Muhammed Yasin’in en büyük hayalinin Galatasaraylı futbolcularla tanışmak olduğu öğrenildi.
Vali Canalp, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:
“Evladımızın başarısı hepimizi gururlandırdı. Koşullar ne olursa olsun, azimle çalışınca başarı kaçınılmazdır. Muhammed Yasin, hepimize örnek oldu. Şimdi Galatasaray Kulübü Başkanı’nı arayacağım ve inşallah İstanbul’a gidip hem futbolcularla tanışacak hem de şehri gezecek.”
“Galatasaray Hayalini Gerçekleştireceğiz”
Vali Canalp’in açıklaması, Muhammed Yasin’i ve ailesini büyük sevince boğdu. İstanbul gezisi ve Galatasaraylı futbolcularla tanışma sözü, Muhammed Yasin’in hastalıkla mücadelesinde moral ve umut kaynağı oldu.
Aileden ve Öğrenciden İlham Veren Başarı
Vali Canalp, Serik ailesine de teşekkür ederek, “Bu başarı sadece evladımızın değil, aynı zamanda ailesinin verdiği emeklerin bir sonucudur” dedi.