YENİ Parti İzmir Milletvekili Ümit Özlale, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında fon soruşturmasına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Özlale, yaklaşık bir yıl önce Plan ve Bütçe Komisyonunda bazı fonlarda yaşandığını öne sürdüğü piyasa manipülasyonlarına ilişkin Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile ekonomi bürokratlarını uyardıklarını söyledi.

Özlale: Uyarılar dikkate alınmadı

Milletvekili Özlale, söz konusu dönemde fonların isimlerini de vererek uyarılarda bulunduklarını belirterek, basında, akademide ve iş dünyasında da benzer iddiaların gündeme geldiğini ifade etti.

Mehmet Şimşek'in Kasım 2025'te piyasada manipülasyon ihtimaline ilişkin açıklama yaptığını söyleyerek buna rağmen gerekli adımların atılmadığını savundu. Özlale ayrıca, dönemin İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı ve mevcut Adalet Bakanı Akın Gürlek'in de Borsa İstanbul'daki manipülasyon iddialarına ilişkin soruşturma açmak istediklerini ancak resen soruşturma için izin alamadıklarını söyledi.

Bakanlar ve yakınlarıyla ilgili sorular

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ın TBMM'deki konuşmasına da değinen Ümit Özlale, bazı siyasetçi ve bürokratların fonlarda işlem yapıp yapmadığını gündeme getirdiklerini belirtti.

Mevcut kabinede görev yapan bir bakanın 170 milyon liralık işlem gerçekleştirerek fondan çıkış yaptığı ve bir bakanın babasının ise 470 milyon liralık fonunu 830 milyon liraya yükselterek fondan çıktığı yönünde sorular yönelttiklerini aktardı. Özlale, bu iddiaların somut belgelerle açıklığa kavuşturulması gerektiğini söyledi.

MSB Mekke Savunma İttifakı İçin Önemli Açıklama!
MSB Mekke Savunma İttifakı İçin Önemli Açıklama!
İçeriği Görüntüle

Özlale’den Ömer Bolat ve Mahinur Özdemir Göktaş’a çağrı

Özlale, Ticaret Bakanı Ömer Bolat'a yönelik olarak, Hedef Portföy'de MKK işlem numarası 29289013 olan 170 milyon liralık işlemin kendisine ait olup olmadığını sordu.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş'ın babası Hasan Özdemir'e ilişkin de iddialarda bulunan Ümit Özlale, PHE ve PRY fonlarında işlem yapılıp yapılmadığının açıklanmasını istedi. Özlale, işlemlerden birine ilişkin MKK belge numarasının 23542284 olduğunu belirterek, toplam 830 milyon liralık işlem yapılıp yapılmadığını sordu.

“Pazartesiden itibaren paylaşacağız”

Milletvekili Özlale, ellerinde fon soruşturması kapsamında başka isimlere ilişkin belgeler de bulunduğunu öne sürdü. Söz konusu listenin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın masasında olduğunu iddia ederek Erdoğan'a pazartesi gününe kadar gerekli adımların atılması çağrısında bulundu.

Özlale, bu süre içerisinde listenin paylaşılmaması halinde pazartesi gününden itibaren AK Parti üyelerinin gerçekleştirdiğini öne sürdüğü yüksek meblağlı işlemleri belgeleriyle kamuoyuna açıklayacaklarını söyledi.

Kaynak: DHA