Mobingin sadece bireysel bir sorun olmadığına dikkat çeken TABİP-SEN, aynı zamanda kurumsal ve toplumsal bir problem olduğuna da vurgu yaptı.

Festivalde saçılacak 8 ton mesir için mesai başladı Festivalde saçılacak 8 ton mesir için mesai başladı

Cumhurbaşkanlığı tarafından yayımlanan “İş Yerlerinde Psikolojik Tacizin ( Mobbing) Önlenmesine Dair Genelge”yi  çalışanların haklarını koruma adına önemli bir adım olarak değerlendiren TABİP-SEN, bu sorunun yalnızca kağıt üzerinde kalmaması ve çalışma hayatında somut adımlarla hayata geçirilmesi gerektiğini ifade etti.

Sendika yaptığı yazılı açıklamanın devamında ise "TABİP-SEN olarak, işyerlerinde hekimler ve tüm sağlık çalışanlarının mobbing ve kötü muameleye maruz kalmaması için mücadelemizi sürdüreceğimizi vurguluyoruz. Kurumların sadece genelge yayınlamakla yetinmemesi, çalışanların haklarını koruyan, mobbinge karşı caydırıcı ve etkin mekanizmalar oluşturması gerekmektedir. Bu noktada, işverenler ve yöneticilerin sorumluluk alması, mobbingin önlenmesi için denetimlerin artırılması, şikayet mekanizmalarının güçlendirilmesi ve yaptırımların caydırıcı hale getirilmesi hayati önem taşımaktadır. Çalışanların mesleklerini huzur ve güven içinde icra edebilmesi için, bu sürecin takipçisi olacağımızı ve sağlık emekçilerinin sesi olmaya devam edeceğimizi kamuoyuna duyuruyoruz." şeklinde bilgilendirmede bulundu.

Muhabir: Haber Merkezi