Türk futbol tarihine geçen önemli olaylardan biri olan Gençlerbirliği’nin 1988 yılında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde oynadığı maç, Ankara’da düzenlenen özel bir etkinlikle bir kez daha hatırlandı.

Kıbrıs Türk Spor Yazarları Derneği (KTSYD) tarafından organize edilen “Sporun Vizyonu Eğitim Semineri”, Gençlerbirliği’nin Türk Ocağı ile oynadığı ve sonrasında uluslararası yaptırımlara konu olan karşılaşmayı gündemine aldı. Programda, dönemin şartları, alınan riskler ve yaşanan gelişmeler detaylı şekilde ele alındı.

Seminerde konuşan KTSYD Başkanı Necati Özsoy, KKTC sporunun yıllardır süren uluslararası izolasyonuna dikkat çekti. Özsoy, 16 Ocak 1988’de oynanan Türk Ocağı–Gençlerbirliği maçının ardından, Gençlerbirliği’ne FIFA tarafından ceza verildiğini, ancak bu bedelin Türk spor tarihinde onurlu bir duruş olarak yer aldığını ifade etti.

Konuşma sırasında, söz konusu karşılaşmaya ait görüntüler ile dönemin basın haberlerini içeren arşiv videosu katılımcılarla paylaşıldı. Özsoy, ceza alınacağını bilmesine rağmen bu maçın oynanmasını sağlayan dönemin Gençlerbirliği Başkanı merhum İlhan Cavcav’ın, KKTC sporuna verilen desteğin simge isimlerinden biri olduğunu vurguladı.

Gençlerbirliği, Ziraat Türkiye Kupası İçin Sahaya İndi
Gençlerbirliği, Ziraat Türkiye Kupası İçin Sahaya İndi
İçeriği Görüntüle

Programın sonunda, bu tarihi sürecin ve İlhan Cavcav’ın anısına Gençlerbirliği Kulübü Başkanı Arda Çakmak’a plaket takdim edildi.

Gençlerbirliği Başkanı Arda Çakmak da yaptığı konuşmada, İlhan Cavcav’ın Kıbrıs Türk futboluna uzanan desteğinin kulüp tarihinin en anlamlı sayfalarından biri olduğunu belirtti. Çakmak, bu duyarlılığın yıllar sonra dahi unutulmamış olmasından dolayı KTSYD Başkanı Necati Özsoy ve dernek üyelerine teşekkür etti.

Kaynak: HABER MERKEZİ