Ankara'nın Kahramankazan ilçesinde Cumhuriyetin kuruluş yılı kutlamaları kapsamında Cumhuriyet Koşusu ve çocuk şenliği düzenlendi.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Türkiye Atletizm Federasyonu ve Herkes İçin Spor Federasyonunun katkılarıyla şehir stadında düzenlenen etkinliğe 8 ilkokuldan 350 öğrenci katılım sağladı.

İlkokul öğrencileri arasında düzenlenen atletizm koşusu kız ve erkekler kategorisinde gerçekleşti.

Velileri de programda çocuklarını yalnız bırakmadı.

Öğrenciler koşunun ardından alanda kurulan oyun, yüz boyama, yarışma ve müzikle keyifli anlar yaşadı.

Ankaragücü'ne FIFA'dan Yeni Transfer Yasağı Şoku!
Ankaragücü'ne FIFA'dan Yeni Transfer Yasağı Şoku!
İçeriği Görüntüle

50 metre kızlar ve erkekler olarak yapılan koşuda dereceye giren öğrencilere sertifika ve madalya verildi.

Amaç: Cumhuriyet coşkusunu yaşatmak

Etkinlikte konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Kemal Yıldırım, sporun birleştirici gücüyle milli bayram ruhunu aynı sahada yaşatmayı hedeflediklerini söyleyerek amaçlarının çocuklara sporu sevdirmek, katılımlarını teşvik etmek, kurumlar arası iş birliğini artırmak ve Cumhuriyet coşkusunu dayanışma, birlik ve spor ruhu içinde yaşatmak olduğunu belirtti.

Kaynak: AA