Geçen hafta 19 yaşındaki oğlunu toprağa veren Akaş, Üsküdar Marmara İlahiyat Fakültesi Camisi’nde kılınan cenaze namazının ardından Ümraniye Hekimbaşı Mezarlığı’nda defnedildi.

Bir süredir pankreas kanseri tedavisi gören Cem Akaş için Marmara İlahiyat Fakültesi Camisi’nde öğle namazının ardından cenaze töreni düzenlendi. Törene ailesi, yakınları, çalışma arkadaşları ve sanatçılar Zülfü Livaneli ile Sunay Akın katıldı. Akaş’ın annesi Nüvit Akaş, törende gözyaşlarına hakim olamadı.

KIYI BALIKÇILIĞINDA SEZON BEREKETİ TEZGAHLARA YANSIDI
KIYI BALIKÇILIĞINDA SEZON BEREKETİ TEZGAHLARA YANSIDI
İçeriği Görüntüle

Zülfü Livaneli: Büyük bir trajedi

Cenazeye katılan sanatçı Zülfü Livaneli, geçen hafta oğlunu kaybeden Akaş’ın ardından bir hafta sonra kendisinin de hayatını kaybetmesinin büyük bir acı olduğunu belirtti. Akaş’ın son dönemde kendi kitabının redaksiyonunu yaptığını ve her gün iletişim halinde olduklarını aktaran Livaneli, onu nazik, kibar ve asil bir dost olarak tanımladı.

Can Öz: Hakiki bir entelektüeli kaybettik

Can Yayınları Yönetim Kurulu Başkanı Can Öz ise Akaş’ın Türkiye için büyük bir kayıp olduğunu ifade etti. Akaş’ın yazıya, sanata ve edebiyata kendini adayan, başkalarına katkı sunmayı önemseyen bir isim olduğunu belirten Öz, yaklaşık beş yıldır pankreas kanseri tedavisi gördüğünü söyledi.

Akaş’ın yalnızca başarılı bir yazar ve editör değil, aynı zamanda edebiyat dünyasına emek veren önemli bir entelektüel olduğunu vurgulayan Öz, onun kaybının büyük bir boşluk bırakacağını dile getirdi.

Kaynak: DHA