Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Yalova'daki programları öncesinde, Yalova Abdülhamid Han Ortaokulunu ziyarette bulundu.
Okula girişi esnasında bahçede beden eğitim dersinde olan öğrencilerle sohbet eden Tekin, ardından sınıfları gezdi.
Öğrencilerin sorularını cevapladı, yeni eğitim öğretim yılı için tavsiyeler cerdi.
Yaşamını yitiren öğretmenini mesai arkadaşlarına başsağlığı diledi
Bakan Tekin, daha sonra öğretmenler odasında eğitimcilerle görüştü.
Eğitim öğretim yılının ilk günü, okuldan çıktıktan sonra gittiği İznik Gölü'nde cansız bedeni bulunan Abdülhamid Han Ortaokulu matematik öğretmeni İlhan Algınkaplan'ın hayatını kaybetmesinden derin bir üzüntü duyduğunu dsöyledi, mesai arkadaşlarına taziye dileğinde bulundu.
Bakan Tekin, Öğretmenler Odası Buluşması'nda öğretmenlerle yeni eğitim öğretim yılını da değerlendirdi, 90'dan fazla ülkenin katıldığı PISA araştırmasında Türkiye'nin elde ettiği başarıya dair çok güzel cümleler duyduklarını belirtti.
Alınan sonucun mutluluk verici olduğuna vurgu yapan Bakan Tekin, "Bu cümleleri sizler hak ediyorsunuz. Bu başarı sizlerin, bizlerin, hepimizin başarısı. Allah razı olsun, teşekkür ediyorum." dedi.
Öğretmenler, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli için Bakan Tekin'e teşekkürlerini iletti, uygulanan bu başarılı program sayesinde sorgulayan, kendini ifade edebilen, çözüm üretebilen öğrenciler yetişeceğini kaydetti.




