Artvin'in Borçka ilçesine bağlı, Gürcistan sınırında yer alan Camili bölgesinde etkili kar yağışı nedeni ile sürücüler zor anlar yaşadı.

Ekipler, iş makineleri ile kardan kapanan yollarda çalışma yürütürken, yolda kalan sürücüler, ateş yakarak ısınmaya çalıştı, çocuklar ise oyuncaklarıyla oynayarak karın keyfini çıkardı.

Kent genelinde etkisini artıran yağışların ardından yüksek kesimlerde başlayan kar, bazı bölgelerde yolların kapanmasına neden oldu.

Borçka'ya bağlı Macahel Havzası'nda etkili olan yoğun kar, ulaşımı olumsuz etkiledi. Borçka ilçesi sınırlarında, Gürcistan'a komşu olan denizden yaklaşık 2 bin metre yüksekteki Camili (Macahel) bölgesinde kar kalınlığı yer yer 3 metreye ulaştı.

Yamaçtan Kopan Kaya, Minibüse Düştü
Yamaçtan Kopan Kaya, Minibüse Düştü
İçeriği Görüntüle

Etkili olan kar nedeni ile birçok sürücü yolda zor anlar yaşadı. Uzun süre yolun açılmasını bekleyen vatandaşlar, soğuktan korunmak için ateş yakarak ısınmaya çalışırken, kara saplanan araçlar ise kürekler ile yapılan çalışmalar sonucu kurtarıldı.

Yolda bekleyiş sırasında bazı sürücülerin çocukları ise oyuncakları ile oynayarak karın keyfini çıkardı. İl Özel İdare, belediye ve Karayolları ekipleri, iş makineleriyle kardan kapanan yollarda çalışmalarını sürdürüyor.

Kaynak: DHA