Altındağlı çocuklara yönelik eğitim semineri, Altındağ Belediyesi ile TEMA Vakfı işbirliğiyle Ulucanlar Yarı Açık Cezaevi Kültür Merkezi'nde düzenlendi. “Biyoçeşitlilik” konulu seminer, TEMA Vakfı Sorumlusu Sebahat Bayram tarafından verildi. Seminerde katılımcılara, ekosistemler ve canlı çeşitliliği hakkında bilgi verildi. Ayrıca, biyoçeşitliliğin tanımı, orman, dağ, tatlı su, tuzlu su ve bozkır ekosistemleri hakkında detaylı bilgiler aktarıldı. Doğa bilincini artırmayı amaçlayan seminer, büyük ilgi gördü ve beğeni topladı.
“ DÜNYA ORTAK EVİMİZ…”
“Biyoçeşitlilik dünyadaki canlı çeşitliliği demektir” diyen Bayram, ekosistemlerin içinde barındırdığı canlı türlerinden de bahsetti. Bayram, “Dünya ortak evimiz... Biyoçeşitliliği korumak zorundayız. Suyu, doğayı, toprağı, canlıları nasıl koruruz? Çocuklarımız bunun farkına varsın istiyoruz. Bu amaçla farkındalık ve bilinçlendirme seminerleri düzenliyoruz. Çocuklar, bu ülkenin ve dünyanın geleceği… Çocuklarımızın içinde yaşadıkları dünyayı tanımalarını istiyoruz” ifadelerini kullandı.
Erozyon konusuna da değinen Bayram, “ Türkiye’de her 12 yılda bir 1 cm üst toprağı erozyondan kaybediyoruz. Bu kaybedilen topraklar, en verimli topraklar… 1 cm toprağın meydana gelebilmesi için yaklaşık 500 ile 1000 yıl gibi bir sürenin geçmesi gerekiyor” dedi.