Fatih Erbakan, İsrail ve ABD’nin Ortadoğu’da uyguladığı müdahale politikalarına sert tepki gösterdi:

“Suriye, Irak, Libya derken şimdi İran. Eğer İslam ülkeleri birlik olmaz, üzerimize düşeni yapmazsak, bu şımarık ve azgın Siyonistlere cevap vermezsek sıranın bize gelmesi kaçınılmaz. Allah muhafaza, o gün geldiğinde yardım edecek bir ülke de kalmayacak.”

Erbakan, İran’a yapılan saldırının bir parçası olduğunu savunduğu Büyük Ortadoğu Projesi’ne de değinerek, Türkiye’nin bu projeden derhal çekilmesi gerektiğini vurguladı:

“Sayın Cumhurbaşkanı çıkıp açıkça Büyük Ortadoğu Projesi’nden çekildiğimizi ilan etmelidir. Bu proje aslında ‘Büyük İsrail Projesi’dir.”

“İncirlik ve Kürecik Üsleri Derhal Kapatılmalı”

Erbakan, Adana’daki İncirlik Hava Üssü ve Malatya’daki Kürecik Radar Üssü’nün kapatılması gerektiğini söyleyerek şu ifadeleri kullandı:

Düzce'de Feci Kaza: 3 Yaralı
Düzce'de Feci Kaza: 3 Yaralı
İçeriği Görüntüle

“Amerika’ya ve İsrail’e gereken dersin verilmesi için İncirlik Üssü kapatılmalı, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin kontrolüne alınmalıdır. Aynı şekilde Malatya’daki Kürecik Radar Üssü de derhal kapatılmalıdır.”

“Türkiye Öncülüğünde İslam Zirvesi Toplanmalı”

Fatih Erbakan, Türkiye’nin liderliğinde İslam ülkelerinin acil olarak İstanbul’da bir zirvede toplanması gerektiğini belirterek, gerekirse askeri müdahale dahil her seçeneğin masada olması gerektiğini savundu:

“Bugün değilse ne zaman? 5 ila 10 yıl içinde sıra Türkiye’ye geliyor. Eğer şimdi harekete geçmezsek, yarın yalnız kalırız.”

Kaynak: DHA