Bu çerçevede, Mamak Belediyesi Kırsal Hizmetler Müdürlüğü, hem istihdamı artırmak hem de kırsal kalkınmayı desteklemek amacıyla "Mantar Yetiştiriciliği Eğitimi" düzenledi. İstiridye ve Kültür Mantarı yetiştiriciliği üzerine verilen eğitimde, katılımcılara mantar yetiştiriciliğinin temel teknikleri, bakım süreçleri ve pazarlama stratejileri hakkında kapsamlı bilgiler sunuldu. Eğitimin sonunda, katılımcılara sertifikalarını Mamak Belediye Başkan Yardımcısı Erdoğan Doğan takdim etti.
Mamak Belediyesi yerel kalkınmayı desteklemek amacıyla gerçekleştirdikleri eğitime yenisini ekledi. Hem hobi hem de ticari olarak mantar yetiştirmek isteyenler Mamak Belediyesi Kırsal Hizmetler Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen Mantar Yetiştiriciliği Eğitimi’nde bir araya geldi. Musiki Muallim Mektebi Hikmet Şimşek Sahnesi’nde düzenlenen eğitime, Mamak Belediye Başkan Yardımcısı Erdoğan Doğan, birim müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Başkan Yardımcısı Doğan, bu tür eğitimlerle sürdürülebilir tarım uygulamalarını teşvik ederek yerel kalkınmaya katkı sağladıklarını söyledi. Doğan, “Amacımız, halkımızın kendi işlerini kurarak ekonomik bağımsızlıklarını kazanmalarına yardımcı olmak. Mantar yetiştiriciliği eğitimi de bu hedef doğrultusunda önemli bir adım. Mantar yetiştiriciliği ile ilçemizde hem yerel ekonomiyi canlandırıyor hem de sağlıklı besin üretimine katkı sağlıyoruz” dedi.
Eğit-Üret-Kazan
Mamak Belediyesi Kırsal Hizmetler Müdürlüğü tarafından düzenlenen eğitimlerde, Ziraat Yüksek Mühendisi Ayşe Halavut ve Ziraat Teknikeri Selda Arıkan, katılımcılara mantar üretim sürecinin temel aşamalarını aktardı. Eğitimlerde, teknik bir kompost yapımından hasat sonrası değerlendirme süreçlerine kadar önemli bilgiler paylaşıldı. Bu eğitim ile Mamak Belediyesi, üretimden öğrenime kadar birçok alanda örnek bir model sunarak, hem bireysel hem de toplumsal kalkınmaya büyük katkı sağlıyor.