Fatih Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen etkinliklere 4 bin öğrenci katıldı. Satrançtan darta, bilim çadırından planetaryuma kadar birçok eğlence alanında öğrenciler matematik yolculuğuna çıktı. Lale Konferans Salonu’nda ise Akademisyen Prof. Dr. Çelebi Uluyol, öğrencilerle bilim söyleşisinde bir araya geldi.
14 Mart Dünya Matematik Günü, matematik severleri Sincan’da buluşturdu. Sincan Belediyesi Fuar ve Kongre Merkezi, bu önemli etkinliğe ev sahipliği yaptı. Öğrenciler, matematiğin en eğlenceli yönlerini keşfetme fırsatı yakaladı. Günlük hayatta matematiğin yeri ve önemi, oyunlar ve deneyimsel öğrenme yöntemleriyle öğrencilere aktarıldı.
Etkinlik alanında stantlar ve bilim çadırları kuruldu, planetaryumda öğrencilere astronomi ve gökyüzü ile ilgili öğretici gösterimler sunuldu. Satranç, mangala ve dart oynayarak keyifli vakit geçiren öğrenciler, Pi sayısı hakkında ilginç bilgiler edindi. Afiş ve görselleri merakla inceleyen öğrenciler, Pi sayısını ebru sanatıyla işledi. Özel olarak tasarlanan fotoğraf çerçevesinde hatıra fotoğrafları çektiren öğrencilerin mutluluğu yüzlerinden okunuyordu. Ayrıca, çeşitli hediyelerle ödüllendirildiler.
Bunun yanı sıra, Matematik Müzesi’nde yer alan sayı sıralama, tangram, dört işlemle çarpan oyunu, sihirli altıgen ve satranç puzzle gibi eğitici oyunlar da öğrenciler tarafından deneyimlendi.
Sincan Belediye Başkanı Murat Ercan da Dünya Matematik Günü Şenliği'ne katılarak öğrencileri yalnız bırakmadı. Başkan Ercan, etkinlikte bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek şu ifadeleri kullandı:
"Belediye başkanı olarak şöyle düşünüyorum; vatandaşın fiziksel konforunu artırmaya yönelik çalışmalar kadar, çocuklara ve gençlere yapılan yatırımlar da büyük önem taşıyor. Eğitim, kültür, sanat ve spor alanında gerçekleştirilen projeler, gençlerin kendini gerçekleştirmiş bireyler olarak yetişmesine katkı sağlıyor. 14 Mart, daha önce ‘Pi Günü’ olarak kutlanıyordu, ancak 2019’dan itibaren Matematik Günü olarak kutlanmaya başlandı. Biz de bu kapsamda bilim atölyeleri, matematik müzemiz ve deney atölyeleriyle çocuklarımıza bilimin tadına varabilecekleri, eğlenceli oyunlarla keyifli vakit geçirebilecekleri bir ortam sunduk. Sabah başlayan etkinliğimize yoğun bir katılım var. Çocuklarımız, üç boyutlu film gösterimleriyle astronomik keşiflerde bulunuyor.”
Etkinlikler kapsamında düzenlenen bilim söyleşisinde, Prof. Dr. Çelebi Uluyol, “ Yapay Zeka ve Matematik” konulu sunumunda öğrencilere yapay zekanın günlük yaşamda kullanımına ilişkin bilgiler verdi. 4000 öğrencinin katıldığı bu etkinlik, bilimin ve matematiğin eğlenceli dünyasına kapı araladı.